.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Най-мощната кола в България счупи два рекорда в Гърция! Още двама българи с рекорди!

Снимки и видео: Autokinisimag.gr

Миналия уикенд няколко български момчета доказаха за пореден път, че и у нас има сериозни състезателни коли. Те се включиха в драг състезанието на гръцката писта Drag Park, близо до Атина и записаха постижения, с които може само да се гордеем.

Най-мощната кола в България, разполагаща в момента с 1204 к.с. на колелата и тежаща точно 1203 кг, а именно Scirocco-то на Heed-Auto, успя да счупи два рекорда на гръцката писта. Това стана, след като се изстреля на ¼ миля за 8,065 секунди при терминална скорост 290 км/ч. Досега не е имала, кола с такова време и с такава финална скорост на Drag Park в Гърция.

VW Scirocco Heed Auto 2015

Наред с Мартин Николов и неговото VW Scirocco GTR, други двама българи показаха на какво са сподобни техните два екземпляра Audi S3. Оранжевото Audi S3 на Георги Георгиев от GG Motorsport даде 9,4 секунди на 402 метра при терминална скорост 243,73 км/ч. Това е личен рекорд за Георгиев, като му пожелаваме той да бъде подобрен още със следващото излизане на правата.

S3-ките на GG Motorsport и Monster Performance

Другото Audi S3, но с червен екип, закова хронометъра на 9,1 секунди. Така Евгени Кръстев от Monster Performance спечели първо място в клас „9 секунди“, записвайки точно 9,171 секунди със своето дяволско Audi S3.


Audi S3 Евгени Кръстев Audi S3 Евгени Кръстев 2 Audi S3 Drag (1)Audi S3 Drag (2)

 

Вижте още

Audi и Porsche влизат във Формула 1

Не е тайна за никого, че VW Group иска да има два отбора във Формула …