.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Driver.bg среща 2015 Vol.1 [Галерия]

Текст: Ради Ангелов

Фотография: Car Hunters Bulgaria & I.S.

Отдавна ни се въртеше в главите идеята да възродим сбирките на Бояна от времето, когато неорганизирано всички се събирахме на емблематичното OMV в края на всяка седмица. Тогава никой не можеше и да предположи, че след няколко години страстта ще бъде унищожена от една камера за скорост и „феномена” Facebook, който ще ангажира сериозно хората и те ще забравят какво е това пълноценно прекарано свободно време.

Driver.bg среща 2015 Vol.1

И така решихме да опитаме да върнем духа на Бояна, пък каквото стане. Амбицира ни и една стара снимка на препълнено с коли OMV, за която някой написа, че това време никога няма да се върне. 

Driver.bg среща 2015 Vol.1

Първоначалната идея бе да се съберем на бензиностанцията и да направим нощно каране по улиците на София. Бързо осъзнахме, че място за всички няма да има и преместихме мястото пред резиденцията, а нощното каране отпадна от съображение за сигурност.

Driver.bg среща 2015 Vol.1

Преди самата среща предпоставките за пълен провал бяха налице. Всички знаехме, че ще вали и че ще е студено. Отделно в същото време бе мачът България – Италия. И като по чудо, метеоролозите познаха. И час преди сбирката започна да вали.

Driver.bg среща 2015 Vol.1

Страстта обаче се оказа по-силна от дъжда и той не успя да загаси огъня на една дълго чакана атмосфера. Паркингът и улицата пред резиденцията бързо се изпълниха с хубави машини, зазвучаха прекъсвачи, разнесе се миризма на бърнаут… Получи се!

Driver.bg среща 2015 Vol.1

Не мина много време и сини буркани, носени от бяла Astra, се присъединиха към срещата. „По бул. България идват 5-6 патрулки на сирени” ни предупреди наш приятел, чул разговор между неканените гости и техните колеги. Дъждът се усили, а Бояна буквално се наводни с целия дежурен арсенал на полицията. Неангажиращият купон внезапно бе приклещен. 

Driver.bg Sreshta Vol. 1 2015 (14)

За минути всичките три изхода на резиденцията бяха сериозно блокирани от десетки патрули. И бе издадена запопед да бъдат проверени всички или почти всички автомобили, документи, багажници и т.н. От автомобилни ентусиасти се превърнахме в престъпници. Спасилите се по-рано и избягали на близкото OMV също бяха обградени и подложени на щателни проверки.

Driver.bg среща 2015 Vol.1

След като напуснахе „мястото на произшествието” решихме да продължим по план и да се отправим към обявеното афтър парти в по-спокойния Playground The Mall. Там, гладкият бетон на подземния гараж бе неволно белязан, вследствие на изпускане на нечий съединител…

Driver.bg среща 2015 Vol.1

В крайна сметка духът на Бояна бе съживен и всички доказахме, че заедно може да го направим. Благодарим на всички, които дойдоха и се включиха. Поздравяваме искрено всички клубове, които ни подкрепиха с присъствие на красив метал. Съжаляваме за причинените неудобства, за написаните актове, за нарушеното спокойствие на президента, за ожулената задна броня, за украинската криза и за „лошата организация”…

Driver.bg среща 2015 Vol.1

Driver.bg среща 2015 Vol.1 вече е в миналото. Ще продължим с Vol. 2 в най-скоро време.

Безавариен и успешен Сезон 2015!

Driver.bg

Може да разгледате снимките от галериите, използвайки стрелките <– –>

[nggallery id=525]

Може да разгледате снимките от галериите, използвайки стрелките <– –>

[nggallery id=524]

Вижте още

Представят Rolls-Royce Boat Tail във Вила д’Есте

Изключителният Rolls-Royce Boat Tail бе представен този уикенд като част от Конкурса за елегантност във Вила д’Есте през …