.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Електрически Ford Puma ще стартира през 2024

Изцяло електрически Ford Puma ще стартира през 2024 г., разкри американската компания.

Въпреки че Ford има достъп до MEB платформата на Volkswagen като част от алианса с Volkswagen Group, електрическият Puma  все още ще бъде построен върху архитектурата, използвана от Ford Fiesta.

Puma е най-продаваният автомобил на Ford в Обединеното кралство през миналата година. Той детронира Fiesta, която претърпя спад в продажбите, силно повлиян от недостига на полупроводници и затваряне на фабрики.

Въздействията са толкова сериозни, че суперминито отпадна от списъка на десетте най-продавани в Обединеното кралство за първи път от 12 години.

Успехът на Puma продължава в Европа, където са регистрирани 134 431 автомобила.

Преминаването на модела към електрически е най-новата стъпка в стратегията на Ford за електрификация, която ще включва инвестиция от 22 млрд- долара до 2025 г.

Компанията вече електрифицира няколко от най-важните си модели, включително Mustang, F-150 и Transit.

Ford също се стреми към глобален въглероден неутралитет до 2050 г. в съответствие с Парижкото споразумение за климата. Част от стратегията му е тясно сътрудничество с други производители на автомобили, включително инвестиране на 500 млн. долара в стартиращата компания за електромобили Rivian.

Вижте още

Plasan Wilder е бронирана машина със средноразположен двигател

Израелската компания Plasan разкри новаторски лек брониран автомобил със средноразположен двигател и кабина в стил …