.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Електрическият Alpine GT X-Over тръгна на тестове

До 2024 г. Alpine ще пусне на пазара нов модел. Този наподобяващ купе кросоувър ще се нарича GT X-Over. В момента се тества от френския производител, който се погрижи да го скрие зад каросерията на Dacia Duster. Фотошпиони обаче побързаха да заснемат тестовото муле. Така разполагаме с малко повече инфорчация за бъдещите планове на Alpine

Всъщност какво прави тази Dacia Duster на замръзнало езеро в Швеция? Това е въпросът, който можем да си зададем, когато видим тези нови снимки, които фотографите заснеха на 21 март 2022 г. Според тях това тестово муле всъщност крие дългоочакван автомобил, а именно бъдещият електрически кросоувър, който в момента се разработва от Alpine. Наречен Alpine GT X-Over, новият модел е дълъг 4,6 м и вече е в интензивни изпитания.

Върху платформата CMF-EV на алианса Renault-Nissan-Mitsubishi, Alpine GT X-Over трябва да има вид на SUV купе, с линия, която рязко се спуска назад. В момента е невъзможно да се провери тази информация, тъй като прототипът, сниман от фотографите, е оборудван с напълно различна каросерия. Вече разполагаме с инфорчация, че Alpine започна сътрудничество с Lotus, част от китайския автомобилен концернGeely, с цел разработване на новите си модели, включително GT X-Over.

От техническа гледна точка Alpine вече съобщи някои характеристики на GT X-Over. По-специално знаем, че крсоувърът  ще предлага електрически пробег от 580 км според цикъла на сертифициране WLTP. Благодарение на батериите с капацитет от най-малко 90 кВтч, монтирани в пода на автомобила, трябва да му придадат по-добра аеродинамика.

Според фотошпионите електрическата система може да развива близо 455 к.с. и разполага със задвижване на всички колела. Тя ще се състои от мотор с около 215 к.с. отпред и два мотора на задната ос.

Според последната неофициална информация Alpine GT X-Over трябва да се продава от 60 000 евро. Производителят от Диеп разчита на този модел, за да да увеличи продажбите си и да стане печеливш до 2025 г.

Вижте още

Plasan Wilder е бронирана машина със средноразположен двигател

Израелската компания Plasan разкри новаторски лек брониран автомобил със средноразположен двигател и кабина в стил …