.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Електромобилът на Bentley ще бъде правен в Крю

Първият електрически автомобил на Bentley ще се появи през 2025 г. Той ще бъде произвеждан в завода на премиум компанията в Крю, Великобритания, потвърдиха днес.

Новината циментира бъдещето на фабриката на Bentley, в която работят 4000 души. Ще бъдат инвестирани 2,5 млрд. британски лири в предприятието, за изследвания и разработки през следващото десетилетие с особен акцент върху устойчивостта.

Въпреки че отдавна се надява, че електромобилите на Bentley ще бъдат произвеждани в завода, главният изпълнителен директор Адриан Холмарк каза през 2020 г., че трябва да спечели правото да го направи преди своите колеги от Volkswagen Group. Това се случва сега. Тогава той каза: „Започнахме да строим в Крю през 1936 г. и сме инвестирали стотици милиони в инфраструктура и сертифициране за електрификация, така че имаме възможността да го направим.”

Небоядисаните каросерии на предстоящия електромобил ще бъдат произвеждани в завода на Volkswagen Group в Хановер, Германия, преди да бъдат изпратени в Крю. Един електрически автомобил от Audi, който ръководи разработването на луксозната EV платформа, се очаква да бъде сглобяван в Хановер.

Днешното съобщение е част от стратегията на Bentley Beyond100, която  стартира през 2020 г. и производителят ще прави само електрически и напълно въглеродно неутрални автомобили до 2030 г.

Наред със съществуващия обект, Bentley ще изгради ново съоръжение на зелено. Все още не цялата земя за разширяването е закупена, но всяко съоръжение ще бъде в съседство с настоящите сгради, а не на друго място в Крю.

Така наречената Bentley Dream Factory, която включва съществуващия заводии предстоящото разширение, има за цел да трансформира дейностите на Bentley в бъдещия еталон за производство на луксозни автомобили.

Вижте още

Plasan Wilder е бронирана машина със средноразположен двигател

Израелската компания Plasan разкри новаторски лек брониран автомобил със средноразположен двигател и кабина в стил …