.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }
Начало » Новини » Elemental RP1 излиза на улицата с 280 к.с.

Elemental RP1 излиза на улицата с 280 к.с.

Точно преди откриването на Фестивала на скоростта Гудууд 2014 излезе улично-легалния Elemental RP1, който ще се доставя на клиентите от следващата година. Проектиран да се конкурира с шосейни болиди като  Ariel Atom, KTM X-Bow, BAC Mono и Vuhl 05, новобранецът Elemental RP1се отличава с разчупен дизайн и обещава да генерира доволно количество адреналин, на този, когото го кара.

Elemental RP1 се предлага с избор на три двигателя. Топ версията е с 2,0-литров турбо двигател EcoBoost на Ford, разработен да генерира 280 к.с. Ако ви се струват нелепо малко тези „коне“, имайте едно на ум, че колата тежи едва 450 кг. Така че малчуганът трябва да бъде абсурдно бърз на правите и в завоите. Неговият мотор е комбиниран с 6-степенна секвенциална трансмисия.

6

Другият двигател, с който може да бъде поръчан RP1 действително е малък. Говорим за 1,0-литров трицилиндров EcoBoost на Ford. Но от марката предлагат и 1000-кубиков взет от пистовия мотор Honda Fireblade.

Вижте още

Кои са промените в обновения Ford Focus

Европейското подразделение на Ford представи обоновения Ford Focus от четвърто поколение. То се появи през 2018 г. …