.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Ето акцентите в новия кросоувър Volkswagen T-Roc

Със свежи дизайнерски акценти, значително подобрение в представянето и свързаността и най-новото поколение асистиращи системи, новият T-Roc е най-новата глава в историята на успеха на харизматичния кросоувър на Volkswagen в компактния сегмент. Интериорът е по-модерен и по-висококачествен от всякога, докато стандартното оборудване вече включва LED фарове, дигитален кокпит, базиран на третото поколение модулна инфотейнмънт система (MIB3) и обновен мултифункционален волан. Коженият пакет Vienna подобрява комфорта на дълги разстояния с електрически регулируеми седалки, както и седалки ergoActive с електрическо регулиране на лумбалната опора в 4 посоки и функция за масаж. Акцентите по отношение на асистиращите системи включват IQ.DRIVE Travel Assist и превантивен круиз контрол.

Още от самото начало и без директен предшественик, T-Roc придоби огромна популярност. От пускането му на пазара в края на 2017 г. Volkswagen вече продаде повече от 1 млн. бройки от компактния SUV. Само в Германия около 180 000 кросоувъра T-Roc вече са на път, докато числото за Европа като цяло е около 650 000. Около 320 000 единици от модела са доставени на клиенти в Китай. Това показва, че T-Roc вече се е утвърдил като ключова част от продуктовото портфолио на Volkswagen, като потвърждава стратегията на компанията в сегмента на SUV. Изключително спортният T-Roc R допълва моделното семейство от края на 2019 г., а T-Roc Cabriolet бе добавен през пролетта на 2020 г., съчетавайки силните страни на SUV с лекотата на автомобил с отворен покрив. Тяхната привлекателност е подсилена и от най-новите дизайнерски и технологични иновации.

Многостранните възможности на новия T-Roc са илюстрирани от неговите пет места за пасажерите, предлагащи щедро пространство, повдигната позиция на седене и багажното отделение, което може да се разшири от 445 до цели 1290 литра. Обновените арматурно табло, инструментален панел и информационно-развлекателен дисплей вече имат особено модерен външен вид. Отличителните шевове по таблото допълват висококачествената атмосфера в новия T-Roc. Вътрешните тапицерии на вратите вече са изработени от висококачествен плат като стандарт или от изкуствена кожа съобразно линиите на оборудване Style и R-Line. Освен това, Style вече включва комфортни седалки с централни панели от еко велур.

В новия T-Roc се предлагат три бензинови и два дизелови двигателя. В зависимост от задвижването, те се комбинират с 6-степенна ръчна скоростна кутия или 7-степенна DSG трансмисия с двоен съединител. Гамата от ефективни бензинови двигатели с директно впръскване включва 1,0-литров TSI двигател с три цилиндъра и максимална мощност от 81 кВт (110 к.с.), както и два четирицилиндрови агрегата, 1,5-литров TSI със 110 кВт (150 к.с.) и 2,0-литров TSI със 140 кВТ (190 к.с.).

Гамата допълват два 2,0-литрови TDI четирицилиндрови агрегата предлагащи мощност 115 к.с. и 150 к.с. съответно. Топ моделът е T-Roc R с мощност 300 к.с., а 1,0-литров TSI със 110 к.с. и 1,5-литров TSI със 150 к.с. се предлагат за новия T-Roc кабриолет. Като алтернатива на предното задвижване, дизеловият двигател със 150 к.с. се предлага и със задвижване на всички колела 4MOTION. Това гарантира превъзходно предаване на мощност и се предлага стандартно в 2,0-литровия TSI със 140 kW (190 к.с.) и T-Roc R.

Вижте още

Новият Volkswagen ID.7 дебютира със светеща боя [Премиера]

Дни преди световната премиера на изложението за електроника в Лас Вегас Volkswagen реши да покаже …