.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Mercedes-AMG представя автомобилите за безопасност

Aston Martin и Mercedes-AMG отново доставят автомобилите за безопасност и медицинско обслужване за Световното първенство във Формула 1. След производителя от Гейдън миналата седмица, сега дойде ред на трилъчата марка да представи своите два специални автомобила – Mercedes-AMG GT Black Series и Mercedes AMG GT 63 S 4MATIC+.

Става дума за премиера на двата модела, които ще служат съответно като официален автомобил за безопасност и медицинска кола на Световното първенство във Формула 1, като сменят Mercedes-AMG GT R (C 190) и Mercedes-AMG. C 63 S Estate (S 205) използвани на тези позиции от 2019 до 2021 г. за първия и от 2015 до 2021 г. за втория.

Mercedes-AMG GT Black Series и Mercedes-AMG GT 63 S 4MATIC+ са специално подготвени да поемат новите си роли, въпреки че от техническа гледна точка се предлагат в стандартна конфигурация.

Mercedes-AMG GT Black Series е задвижван от V8 битурбо агрегат , развиващ 730 к.с., свързан със скоростна кутия с два съединителя AMG SPEEDSHIFT DCT 7G. Той ускорява от 0 до 100 км/ч само за 3,2 сек и до 325 км/ч максимална скорост. Шасито му е оборудвано с окачване, специално калибрирано, за да се движи по пистата при всякакви условия, с оптимизирана спирачна система и аеродинамика. Има гуми Pirelli P Zero. Моделът разполага с Track Package и оборудване на FIA, което е от съществено значение за новите му функции, като система хронометър, GPS с висока разделителна способност и телеметрия.

Наред с автомобила за безопасност, който ще бъде поверен на дуото Бернд Майлендер/Ричард Даркър, ще бъде използван и Mercedes AMG GT 63 S 4MATIC+като медицински. Той ще бъде управляван по време на Гран При от д-р Иън Робъртс, медицински спасителен координатор на FIA.

Mercedes AMG GT 63 S 4MATIC+ е просто най-мощният от медицинските автомобили, използвани досега на тази позиция. Той се задвижва от 4,0-литров битурбо V8 двигател с мощност 639 к.с., който работи в комбинация със скоростна кутия AMG SPEEDSHIFT MCT 9G и задвижване на всички колела 4MATIC+, пакет, който ще му позволи да ускори от 0 до 100 км/ч за 3,2 сек и да развива максимална скорост 315 км/ч. Тук отново оптимизирана спирачна система (карбон-керамика) и аеродинамична система ще допринесат за неговата ефективност на пистата, а за пътниците ще има батерия за оборудването, което да им помага в задачите им.

Двата автомобила, за случая със специфични ливреи, ще участват в дванадесет от двадесет и четирите кръга в календара на Световното първенство във Формула 1 през 2022 г., като другите дванадесет събития (включително първия кръг) ще бъдат поверени на автомобила за безопасност Aston Martin Vantage и медицинския кросоувър DBX, подготвени от производителя от Гейдън.

Вижте още

Новият Volkswagen ID.7 дебютира със светеща боя [Премиера]

Дни преди световната премиера на изложението за електроника в Лас Вегас Volkswagen реши да покаже …