.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Фейслифт: Porsche Cayenne 2015

След безброй тестове през последните месеци и последвали папарашки снимки Porsche реши да разкрие предпремиерно фейслифта на Cayenne 2015, който светът ще види на живо за пръв път на тазгодишния салон в Париж през октомври.

Porsche Cayenne 2015

Както се очакваше дизайнът на Cayenne е доста преработен и изглежда още по-добър от актуалния модел.

Porsche Cayenne 2015

Започвайки от муцуната обновеният Cayenne 2015 получава нови по-компактни фарове. При версиите Cayenne Diesel, S и S E-Hybrid немският SUV получава би-ксенонови светлини с четири-точкови LED дневни светлини, докато Turbo модификацията е с LED фарове и Porsche Dynamic Light System.

Porsche Cayenne 2015

Предницата се отличава още с нова броня, както и затъмнена радиаторна решетка. Фаровете за мъгла, дневните светлини и въздуховодите са обградени от матово-черни компоненти, придаващи по-уникален вид на Cayenne.

Porsche Cayenne 2015

Отзад промените продължават с напълно ревизирани стопове. Първоначално се очакваше, че ще бъдат идентични с тези на по-малкия Macan, но явно дизайнерите не ги е мързяло толкова и са направили уникални по дизайн задни светлини. Те са по-тънки от настоящите и са с по-остри ръбове. Също така накрайниците на генерацията са с нова форма.

Porsche Cayenne 2015

Отвъд визуалните промени Porsche Cayenne 2015 е с множество подобрения, отличаващи го от модела, който заменя. Най-важното е изцяло новата версия Cayenne S E-Hybrid. Тя споделя хибридното задвижване на Panamera Hybrid, като разполага с 3,0-литров компресорен бензинов V6, генериращ 416 к.с. и 590 Нм. Този двигател е комбиниран с електромотор с допълнителни 95 к.с. „Зеленият“ Cayenne ускорява от 0-100 км/ч за 5,9 секунди и може да развие максималните 243 км/ч.

Porsche Cayenne 2015

От друга страна 4,8-литровият V8 при Cayenne S е заменен от по-ефективен 3,6-литров би-турбо V6. Този двигател се предлага серийно в Cayenne S и генерира 420 к.с. В резултат на това Cayenne S спринтира от 0-100 км/ч за 5,1 секунди с опционалния Sport Chrono пакет.

[nggallery id=176]

Вижте още

Alfa Romeo вади наследник на 8C Competizione

Alfa Romeo пусна тийзър, включващ детайл от нов модел, който трябва да се появи тази …