.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Ferrari изкара прототип с V12 от фабриката в Маранело [Видео]

Винаги е хубаво да видиш как излизат прототипи от фабриката на Ferrari в Маранело. Италианците може да не са от най-работливите, но ето, че в първия работен ден от годината тестват един от следващите си модели.

Прототипът, заснет днес е вероятен наследник на Ferrari 812. Той е с V12 двигател и трябва да бъде показан в края на тази или в началото на следващата година.

Суперколата бе тествана и на заводската писта „Фиорано“. Интересното е, че каросерията на колата е насадена от Ferrari Roma с нужните модификации да пасне върху шасито. И въпреки това е скрита и от бяло-черен камуфлаж. Така човек би помислил, че става въпрос за модел с V8. Но по-детайлен поглед върху раздутите задни калници и по-големите отвори в предната броня разкрива, че става въпрос за V12 модел.

Новият V12 двигател на Ferrari е 6,5-литров, атмосферен, който задвижва 812 Competizione. От него са изкарани 830 к.с. и 692 Нм максимален въртящ момент.

Ferrari официално работи по по-мощна версия на агрегата. Възможно е освен в наследника на 812 да видим този V12 мотор и в наследника на LaFerrari, върху което също се работи. Първото електрическо Ferrari трябва да се появи през 2025 г., но от компанията споделят, че ще правят бензинови коли възможно най-дълго. Така че от Маранело работят по ново поколение V12 двигател.

Вижте още

Необичаен, но все пак нов световен рекорд за Porsche Taycan [Видео]

Електрическото Porsche Taycan вече има в биографията си немалко световни рекорда, като сега трябва официално …