.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Ferrari представи официално F12 TRS [Видео]

В края на миналата седмица ви информирахме, че Ferrari ще покаже през уикенда единствения екземпляр на откритата F12 Berlinetta, наречен TRS. Това вече е факт, даже има и видео, но все още няма заводски снимки на уникалното Ferrari, създадено от дивизията на марката Special Projects.

Клиентът, поръчал тази машина, поискал F12 Berlinetta да бъде без покрив и повлияна от Ferrari 250 Testa Rossa от 1957 г. От Ferrari реагирали незабавно с TRS, който изглежда доста по-агресивно от стандартния вариант на модела и се гордее със стъклен капак над червените глави на 12-цилиндровият V-образен двигател. Освен това е с обръщащ салона тъмен стъклен панел, контрастиращ поразително с червената каросерия на TRS.

Въпреки първоначалните слухове за монтирането на KERS система Ferrari не използва такава за F12 TRS, като двигателят остава същият атмосферен 6,2-литров V12, генериращ 740 к.с. и 690 Нм. Той запазва своите технически характеристики, като изстрелва колата от 0-100 км/ч за 3,1 секунди, от 0-200 км/ч за 8,5 секунди и може да развие 340 км/ч.

От Ferrari не разкриват цената на F12 TRS, но се смята, че крайната клиентска кола е 4,2 млн. долара.

Вижте още

Alfa Romeo вади наследник на 8C Competizione

Alfa Romeo пусна тийзър, включващ детайл от нов модел, който трябва да се появи тази …