.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Ferrari представя програмата LaFerrari Power

Производителят от Маранело неотдавна представи за собствениците на моделите LaFerrari и LaFerrari Aperta нова програма, наречена LaFerrari Power, предлагаща разширена гаранция, както и специфични услуги за поддръжка на тези два модела.

Ferrari LaFerrari, пуснат на пазара между 2013 и 2016 г., и неговата откритаверсия (Aperta), представена през 2016 г., бяха от италианския производител първи опит да електрифицират своите модели.

LaFerrari се задвижва от хибридна система, която включва V12 6,3-литров двигател с мощност 800 к.с., свързан със система за възстановяване на кинетичната енергия, наречена HY-KERS, директно вдъхновена от технологията, използвана във Формула 1. По този начин хиперавтомобилът от Маранела има мощност 963 к.с.и 900 Нм.

LaFerrari е произведен в 500 бройки, а версията Aperta (открита) в 209 броя (включително девет автомобила, запазени за фабриката), като последните са запазени от клиентите на марката още преди представянето на модела на автомобилното изложение в Париж през 2016.

Програмата LaFerrari Power, която може да се активира при всеки търговец на марката и да се подновява на всеки две години, ще позволи на тези собственици да шофират спокойно и да имат автомобили винаги в перфектно състояние. Тя включва годишна проверка, извършвана от специализирани техници на Ferrari, както и удължаване на гаранцията на автомобила, включително системата HY-KERS и батерията с високо напрежение. Това е първият път, когато Маранело предлага на своите клиенти подобен тип удължаване на гаранцията за един от своите модели, произведени в лимитиране тиражи.

Вижте още

Plasan Wilder е бронирана машина със средноразположен двигател

Израелската компания Plasan разкри новаторски лек брониран автомобил със средноразположен двигател и кабина в стил …