.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Ferrari преобразува 296 GTB като състезателен GT3

Ferrari предлага първа представа за заместника на състезателния 488 GT3. Концептуалните скици на автомобила, наречен 296 GT3, показват агресивен, аеродинамичен дизайн, с преработена предна част, включваща много по-изразен сплитер и два големи канала от всяка страна на бронята.

Могат да бъдат видяни изпъкнали вентилационни отвори над предните калници, които най-вероятно ще намалят натрупването на налягане в арките на колелата, тъй като може да предизвика аеродинамично повдигане.

Въпреки че цялостният дизайн на 296 GTB остава непроменен, могат да се забележат увеличени странични прагове, с колосален дифузор и задно крило с лебедова врата, видимо в задната част на автомобила.

На основата на пътническия 296 GTB, новият състезателен автомобил ще бъде конструиран според правилата на GT3, използван от редица серии по света. Подобно на пътния автомобил, 296 GT3 ще използва шестцилиндров двигател, въпреки че поради техническите разпоредби няма да разполага с хибридно задвижване и вероятно ще бъде значително по-малко мощен от своя аналог за движение по пътищата.

Въпреки че е проектиран изцяло в централата на Ferrari в Маранело, 296 GT3 ще бъде разработен с помощта на състезателния екип Oreca, който е отговорен за производството и състезанията на редица успешни GT автомобили. Френският отбор ще направи автомобила и ще осигури подкрепа на отборите, които го управляват в различни шампионати.

Производството на първия автомобил вече е в ход в завода на Oreca, като тестовете на писта трябва да започнат през следващите месеци. Дебютът в състезанието е насрочен за 2023 г.

296 GT3 ще смени 488 GT3, най-успешният състезателен автомобил на Ferrari някога, с 429 победи от 770 старта както в стандартния, така и в Evo изпълнение. Когато излезе на пистата, ще трябва да се конкурира с Audi R8 LMS GT3 Evo II, BMW M4 GT3 и Lamborghini Huracán GT3 Evo .

Вижте още

Plasan Wilder е бронирана машина със средноразположен двигател

Израелската компания Plasan разкри новаторски лек брониран автомобил със средноразположен двигател и кабина в стил …