.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Премиера: Ferrari Sergio

Доскоро това Ferrari беше просто един нестандартен концепт, но от днес прототипът си има заводска версия. Ferrari Sergio е създадено, за да отдаде почит към Серджо Пининфарина, който помага за изграждането на дългото партньорство между неговата компания и Ferrari. Колата е базирана върху 458 Italia и не изглежда по-малко екстремна от оригиналния концепт.

Ferrari Sergio

Въпреки леките промени стоковата версия на Ferrari Sergio запазва своята предница и черните акценти от концепта. Кабриото е с уникален ролбар над седалките, зад които пък липсва задно стъкло. Задницата е с „вентилиран“ капак върху двигателя, използвани са кръгли стопове и двойна изпускателна система. Монтиран е и специален дифузьор, както и ковани алуминиеви джанти.

Ferrari Sergio

Салонът до голяма степен е трансплантиран от 458 Spider, но конкретно този модел е с по-спортни седалки, обшити с алкантара и кожа, има червени шевове и карбонови елементи. Може също така да се види и волана с равна долна част и емблемата Sergio на таблото.

Ferrari Sergio

Ferrari отказа да пусне подробни технически спецификации, но потвърди, че мощността идва от 4,5-литров V8 двигател, генериращ 605 к.с. От 0-100 км/ч роудстърът ускорява за 3 секунди, но не е известно каква е максималната му скорост.

От Ferrari Sergio ще бъдат прозведени шест екземпляра, като всички от тях вече са продадени.

[nggallery id=378]

Вижте още

Alfa Romeo вади наследник на 8C Competizione

Alfa Romeo пусна тийзър, включващ детайл от нов модел, който трябва да се появи тази …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *