.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Вижте музейната експозиция Ferrari: Under the Skin [Галерия]

Музей в Лондон събра част от историята на Ferrari по случай 70 години от създаването на първата кола на марката

Тази година е специална за Ferrari, тъй като се навършват 70 години от създаването на първия автомобил на марката през 1947 г. И по този повод компанията организира различни събития по света. Едно от тях се провежда в момента в Лондон, където е изложена експозиция в Музея по дизайн, струваща 156 млн. евро.

Експозицията е озаглавена Ferrari: Under the Skin и разкрива историята и дизайна на марката от нейния първи автомобил, сглобен през 1947-ма.

Безпрецедентната колекция включва за пръв път експонати, показани извън дома на Ferrari в Маранело. Изложени са ранни дизайнерски скици, умалени модели, лични писма и дори шофьорската книжка на Енцо Ферари. Разбира се едни от най-известните модели на марката също са тук, като Ferrari F40.

Сред изложените коли е и реплика на Ferrari 125 S – първото направено Ferrari. Лондонският музей приютява още екземпляр на иконата 250 GTO. Тук е и единственото в света Ferrari Testarossa Spider, както и шампионския F1 болид от 2000-та година Ferrari F1-2000, както и последното творение на марката LaFerrari Aperta.

LaFerrari Aperta, показано в експозицията, е собственост на известния шеф-готвач Гордън Рамзи. Но това не е единствената клиентска кола на известна личност. Прожекторите на музея осветяват Ferrari-та, притежавани от Клинт Истууд и Бриджит Бардо. Тук е и Ferrari 250 GT Cabriolet, собственост на бившия пилот от F1 Петер Колинс. F40-ката пък е собственост на барабаниста на Пинк Флойд Ник Мейсън.

Изложенен е и пълномащабен глинен модел на Ferrari J50. Ако живеете в Лондон или имате път натам, може да се отбиете в Музея по дизайн и да разгледате отблизо Ferrari: Under the Skin. Експозицията ще продължи до април 2018 г.

Oще снимки от Ferrari: Under the Skin

Вижте още

Представят Rolls-Royce Boat Tail във Вила д’Есте

Изключителният Rolls-Royce Boat Tail бе представен този уикенд като част от Конкурса за елегантност във Вила д’Есте през …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *