.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Fiat 500X и Fiat Tipo стават хибриди

Компактният кросоувър Fiat 500X , хечбекът и комбито Fiat Tipo вече имат хибридно задвижване. А това означава, че всеки автомобил в гамата на марката вече се предлага в електрифициран вид.

Те се отличават от своите аналози, работещи само с двигатели с вътрешно горене, благодарение на хибридно лого на задната врата.

И двата модела имат 1,5-литров четирицилиндров бензинов двигател  Firefly и електрически мотор с мощност 20 к.с., за да генерират общо128 к.с.

Шофьорите могат да очакват време ускоряване от 0 до100 км/ч за 9,4 секу при 500X Hybrid и 9,3 сек при Tipo Hybrid.

Двата автомобила са първите хибриди на Fiat, които могат да се управляват с напълно изключен двигател, като производителят твърди, че може да остане на празен ход до 47% от времето. Освен това емисиите на CO2 са с 11% по-ниски.

Fiat посочва, че електрическият мотор помага за подобряване на ефективността и динамиката на автомобилите и че те са способни да работят само на електричество при стартиране на двигателя, когато се движат напред в трафика и при паркиране. Те също така се възползват от регенеративно спиране.

„Вече можем да предоставим на всички наши клиенти устойчиво решение за мобилност, независимо от нуждите им от мобилност, с проста технология и на достъпна цена“, казва изпълнителният директор на Fiat Оливие Франсоа.

500X Hybrid и Tipo Hybrid ще станат достъпни за поръчка по-късно този месец, когато Fiat ще разкрие подробности за спецификациите и цените. След това двата автомобили ще се появят при дилърите по-късно през пролетта.

Вижте още

Новият Volkswagen ID.7 дебютира със светеща боя [Премиера]

Дни преди световната премиера на изложението за електроника в Лас Вегас Volkswagen реши да покаже …