.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Ferrari 599 за дрифт? Защо не!

Италиански дрифт пилот превърна Ferrari 599 в дрифт машина с 930 к.с., с която ще участва догодина във Formula Drift

Източник: DRIFT.bg

Ferrari 599 GTB Fiorano е прекрасна машина с предноразположен 6,0-литров атмосферен V12 двигател с 620 к.с., ускорява от 0-100 км/ч за 3,2 секунди и с лекота достига 330 км/ч. В нормални ръце колата остава в напълно заводски вариант, а малцина са тези, които решават да я доработят. Един италианец обаче прескача границата на нормалността и превръща Ferrari 599 в дрифт чудовище с името Fiorella.

Този италианец е професионалният дрифт пилот Федерико Серифо. Една от състезателните му коли е жълта Toyota GT86 с турбиниран 2JZ двигател, мощна доволните 1000 к.с. Сега обаче Федерико има още един жълт звяр в лицето на Ferrari 599, подготвено също за пързаляне.

Италианската суперкола е модифицирана от FFF Drifting Department, които правят и GT86-цата на Серифо. Дрифт специалистите екипират 6,0-литровия V12 двигател с две турбини Rotrex, нови изпускателни и всмукателни колектори, интеркулер и ново охлаждане. Резултатът дотук е мощност от 930 к.с. и максимален въртящ момент от 1160 Нм.

Заводската скоростна кутия е заменена с 6-степенна подсилена трансмисия с карбонов съединител.

Наред с това от FFF Drifting Department махат всичко излишно от интериора на това Ferrari 599 и го оборудват с ролкейдж, две състезателни седалки и волан Sparco, хидравлична ръчна и състезателна електроника.

Дрифт проектът продължава с бодикит, включващ огромни арки на калниците, масивно задно крило, преден сплитер и заден дифузьор. Предното окачване е заменено с Öhlins и е преправено за дрифт, оригиналните джанти са заменени с 20-цолови капли на OZ Racing и е монтирана нова изпускателна генерация. Повечето компоненти са изработени от въглеродни влакна.

През сезон 2018 Федерико Серифо планира да участва в американската Formula Drift и в по-големите международни състезания.

Още снимки на Ferrari 599 Fiorella

Вижте още

Audi и Porsche влизат във Формула 1

Не е тайна за никого, че VW Group иска да има два отбора във Формула …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *