.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Продават Ford GT, изминал само 17 км!

Този Ford GT e още с найлоните по седалките и ще бъде продаден на търг във Флорида с очаквана цена между 300 и 350 хил. долара

Наистина не разбираме богатите хора, които купуват уникални нови коли, заключват ги в гаража си и почти не ги карат във времето, в което ги притежават. Собственикът на този Ford GT със сигурност е най-скучният канадец, тъй като за 11-те години, в които го притежава е изминал точно 17,3 км. Даже може и изобщо да няма и метър от този жалък километраж. Глупак!

Този Ford GT е буквално нов. Заводските найлони по седалките още стоят, като само за снимките единият от тях е свален. Това е като да си женен за Лиса Ан (б.а. – порноактриса) и за 11 години да не си й свалил още сутиена! Направо непростимо!

За нечие голямо щастие конкретният Ford GT, произведен през 2006 г., ще бъде продаден на търг. Той ще бъде организиран от аукционната къща RM Sotheby’s и ще се проведе през април 2018-та във Флорида. Очаква се легендарното купе да бъде продадено между 300 000 и 350 000 долара.

Ауикционът ще продължи два дни, в които от RM Sotheby’s ще изкарат около 300 колекционерски автомобила. Ще има всичко – от американски класики до европейски спортни модели, масълкари, хот род, къстъм и коли от наши дни.

Въпросният Ford GT е с номер на шаси 401960. Той е с бял екстериор и контрастни сини ленти и червени спирачни апарати. Поръчан е с опционални ковани алуминиеви BBS джанти и плаче да бъде каран.

Ford GT се произвежда между 2004 и 2006 г., като общо са сглобени 4038 екземпляра. Двигателят е средно-разположен изцяло алуминиев 5,4-литров V8. Той генерира 550 к.с. и 678 Нм. Въртящият момент се предава към задните колела чрез 6-степенна ръчна скоростна кутия Ricardo и диференциал с ограничено приплъзване.

Още снимки на Ford GT 2006

Вижте още

Продават първото Bugatti Type 55

Този екземпляр на Bugatti Type 55 е първият от 38-те сглобени изобщо и съвсем скоро …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *