.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Ford Focus се отличава с изразителен дизайн

Ford показа за първи път новия компактен семеен автомобил Focus, отличаващ се с изразителен дизайн и икономични електрифицирани двигатели, наред с усъвършенствани технологии за свръзаност и активна безопасност в помощ на водача, предназначени да направят по-комфортно клиентското преживяване, а управлението – по-лесно и възнаграждаващо.

В потвърждение на философията си за дизайн, който поставя човека в центъра на вниманието, Ford подхожда с още по-голяма увереност и смелост към външността на Focus, чрез отличителни характеристики за вариантите Titanium, ST-Line и Active. Всяка от модификациите получава елементи с уникален стайлинг, които изразяват индивидуалността им, могат опционално да бъдат надградени от пакет X с по-високо ниво на оборудване, както и с пакет Vignale, осигуряващ ултимативен лукс и ексклузивни дизайнерски решения.

Новият Focus представя технологията на Ford от следващо поколение SYNC 4 пред по-голям брой клиенти отвсякога, като позволява облачна навигация и свързан гласов контрол  на 15 европейски езика. SYNC 4 се поддържа от изцяло новия, най-голям в сегмента2 13,2-инчов централно разположен хоризонтален сензорен екран с интуитивен интерфейс, проектиран да улеснява навигацията в широка гама от функции за шофиране и комфорт. Технологията позволява също така безжични актуализации на софтуера Ford Power-Up за подобряване на функционалностите с течение на времето.

Усъвършенстваните технологии в помощ на водача, коите се въвеждат за първи път във Focus, включват: Асистент за трафик в сляпата зона на зрителното поле (Blind Spot Assist)3, който следи за приближаващи се отзад превозни средства в сляпата зона и може да приложи корекция на управлението, за да предупреди водача и да му попречи на маневра за смяна на лентата при опасност от потенциален сблъсък.

Новият Focus също за първи път въвежда като опция автоматична трансмисия за икономичния 48-волтов мек хибриден двигател EcoBoost Hybrid 155 к.с. Седемстепенната автоматична трансмисия Powershift с двоен съединител прави шофирането по-малко натоварващо, особено в градския трафик, изискващ постоянно спиране и стартиране, като същевременно допълва типичното при шофиране на Focus удоволствие на водача.

Подобрено също така е 1653-литровото багажно пространство на комби варианта в новия Focus. Така Ford отговаря с по-голяма практичност на отзивите на клиентите, въвеждайки нова мокра зона, лесно почистващи се постелки и странични тапицерии, както и вертикален разделител за опростена и по-ефективна организация на товарното пространство. Предлага се също така просторен и практичен хечбек с пет врати.

В допълнение, компанията представи и новия Focus ST, разработен от поделението Ford Performance. Отличаващ се с нов спортен външен стайлинг и впечатляващ дизайн, нови алуминиеви джанти, опция за зелен лак Mean Green и изцяло нови, специално разработени пърформанс седалки, Focus ST продължава да се предлага с високопроизводителен бензинов агрегат EcoBoost и като купе с пет врати или комби.

Вижте още

Новият Volkswagen ID.7 дебютира със светеща боя [Премиера]

Дни преди световната премиера на изложението за електроника в Лас Вегас Volkswagen реши да покаже …