.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Ford представя нов електрически ван през май

Следващия месец Ford ще представи втория си изцяло електрически ван като част от прехода на компанията към производство само на автомобили с нулеви емисии до 2035 г.

Първата официална снимка на модела разкрива силуета и дневните му светлини. Размерите трябва да са близки до тези на минивана Ford Transit Custom.

Премиерата на новия Ford ще се състои на 9 май. Той ще се присъедини към първият електрически ван Ford E-Transit и ще бъде един от четирите електрически лекотоварни автомобила, които трябва да бъдат представени до 2024 г.

Опциите за задвижване на новия модел за момента остават неразкрити, но базовите версии на E-Transit се захранват от батерия 68 kWh в комбинация с електромотор със 181 к.с. Най-мошната версия при него е с 265 к.с., пробегът е до 320 км, а максималният полезен товар 1758 кг.

„Новият автомобил ще отбележи следващия ключов етап по пътя към нулеви емисии за всички продажби на автомобили Ford в Европа и въглероден неутралитет в европейските съоръжения, логистика и доставчици до 2035 г.“

Електрическият ван е разработен от Ford Pro, самостоятелното подразделение за лекотоварните автомобили на компанията. Това ще бъде първият модел, който ще бъде разкрит, след като Ford отдели подразделението си за електрически леки автомобили от бизнеса си с двигатели с вътрешно горене в опит да засили интереса на инвеститорите.

Подразделението Ford Model E сега е отговорно за разработването на електрическите пътнически автомобили на марката, а Ford Blue се занимава с двигатели с вътрешно горене.

Вижте още

Plasan Wilder е бронирана машина със средноразположен двигател

Израелската компания Plasan разкри новаторски лек брониран автомобил със средноразположен двигател и кабина в стил …