.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Ford разкрива радикален производствен план в САЩ

Ford ще инвестира около 7 млрд. долара в изграждането на „най-големия, най-модерния и най-ефективен комплекс за производство на автомобили в своята 118-годишна история“, като твърди, че това е най-голямата единична инвестиция в електрически автомобили от всеки друг американски производител.

Като част от стремежа да разшири предлагането на електрически превозни средства на американския пазар, Ford ще изгражда два нови специални мега-завода.

Новият Blue Oval City за 5,6 млрд. долара в Стантън, Тенеси, ще включва фабрика за електрически пикапи от серия F, съоръжение за производство на батерии и мрежа за рециклиране и доставчици на място. Ford очаква да създаде 6000 нови работни места, но няма да изпраща отпадъци на депата и ще бъде изцяло неутрален по отношение на въглерода. Това ще бъде един от най-големите обекти за производство на автомобили в САЩ, обхващащ около 3600 акра, работещ отчасти от устойчиви източници, включително слънчева и вятърна енергия, и използващ „винаги включена“ облачна технология за подобряване на качеството и нивата на производителност.

Ford разкри F-150 Lightning като първия си изцяло електрически пикап, но обеща да разшири предлагането си с повече електромобили с F; семейството в момента се простира от огромния брой продавани F-150 чак до тежкотоварния лекотоварен пикъп  F-750.

Междувременно Ford и новият технически партньор SK Innovation ще инвестират около 5,8 млрд. долара в специална фабрика за акумулатори в Кентъки. Наречен BlueOvalSK Battery Park, той ще наеме около 5000 души в два отделни завода, които ще произвеждат силови агрегати за електромобили Ford и Lincoln.

Това съоръжение ще бъде открито през 2025 г. и ще има общ капацитет за производство на батерии от 86GWh годишно.

Изпълнителният директор Джим Фарли приветства съобщението като най-голямата ни инвестиция досега и каза, че ще помогне за изграждането на по -добро бъдеще за Америка“.

Той добави: „Сега се движим, за да доставим революционни електрически автомобили за мнозина, а не за малцина. Става въпрос за създаване на добри работни места, които да подкрепят американските семейства, ултра ефективна, неутрална за въглерод производствена система и нарастващ бизнес, който осигурява стойност за общности, дилъри и акционери. „

Разпределението е част от обявения по-рано план на Ford да инвестира над 30 млрд. долара в електрически превозни средства до 2026 г. Очаква се 40-50% от световните му продажби да бъдат напълно електрически до 2030 г. и обещава да електрифицира напълно своята европейска гама.

Вижте още

Plasan Wilder е бронирана машина със средноразположен двигател

Израелската компания Plasan разкри новаторски лек брониран автомобил със средноразположен двигател и кабина в стил …