.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Genesis GV70 има и електрическа версия

Genesis (премиум марката на Hyundai) представи електрическа модификация на новия кросоувър GV70, която е най-мощната в гамата на модела. Премиерата на автомобила се състоя на международното автомобилно изложение в Гуанджоу, Китай.

На всяка от осите на Genesis Electrified GV70 е монтиран електродвигател. Те развиват общо до 490 к.с. и 700 Нм въртящ момент. В режим Boost кросоувърът може да ускори от 0 до 100 км/ч за 4,5 сек.

Инженерите са добавили специален алгоритъм e-Terrain Mode към управляващата електроника, който задава оптималните настройки за основните системи за шофиране извън пътя.

За зареждане се използва и „мулти-бърза“ система от 350 кВт. Тя може да дозареди батерията от 10% до 80% за 18 мин. Вътрешните тестове показват, че Genesis Electrified GV70 може да измине около 400 км с едно зареждане.

Отвън електромобилът не се различава много от стандартния Genesis GV70 с класически двигатели с вътрешно горене. Промените се свеждат до нова затворена решетка. Под нея е скрит порт за свързване на кабел за зареждане, както и леко модернизирани брони. Салонът също е претърпял минимални промени в сравнение с бензиновата и дизеловата версия.

В момента на старта на продажбите Genesis Electrified GV70 ще бъде наличен на избрани пазари, включително Южна Корея и Съединените щати, където ще започне производството. Цените на автомобила все още не са обявени.

Вижте още

Новият Volkswagen ID.7 дебютира със светеща боя [Премиера]

Дни преди световната премиера на изложението за електроника в Лас Вегас Volkswagen реши да покаже …