.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Genesis GV70 има и електрическа версия

Genesis (премиум марката на Hyundai) представи електрическа модификация на новия кросоувър GV70, която е най-мощната в гамата на модела. Премиерата на автомобила се състоя на международното автомобилно изложение в Гуанджоу, Китай.

На всяка от осите на Genesis Electrified GV70 е монтиран електродвигател. Те развиват общо до 490 к.с. и 700 Нм въртящ момент. В режим Boost кросоувърът може да ускори от 0 до 100 км/ч за 4,5 сек.

Инженерите са добавили специален алгоритъм e-Terrain Mode към управляващата електроника, който задава оптималните настройки за основните системи за шофиране извън пътя.

За зареждане се използва и „мулти-бърза“ система от 350 кВт. Тя може да дозареди батерията от 10% до 80% за 18 мин. Вътрешните тестове показват, че Genesis Electrified GV70 може да измине около 400 км с едно зареждане.

Отвън електромобилът не се различава много от стандартния Genesis GV70 с класически двигатели с вътрешно горене. Промените се свеждат до нова затворена решетка. Под нея е скрит порт за свързване на кабел за зареждане, както и леко модернизирани брони. Салонът също е претърпял минимални промени в сравнение с бензиновата и дизеловата версия.

В момента на старта на продажбите Genesis Electrified GV70 ще бъде наличен на избрани пазари, включително Южна Корея и Съединените щати, където ще започне производството. Цените на автомобила все още не са обявени.

Вижте още

BMW M4 CSL получава 550 к.с., олеквайки със 100 кг

BMW вдигна завесата на новото M4 CSL, като оптимизираната версия на M4 получава максимална мощност от …