.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Genesis представя новия флагмански седан G90

Genesis (премиум марката на Hyundai) разкри интериора и спецификациите на новото поколение на флагманския седан G90. Компанията по-рано показа външния вид на автомобила. Продажбите му трябва да започнат през следващата година.

Както и досега, автомобилът ще се предлага в стандартна версия и с удължено междуосие. Вътре е монтирано цифрово арматурно табло, което визуално е комбинирано със сензорен дисплей на мултимедийната система. Също така има два екрана за пътниците отзад. При желание между задните седалки може да бъде монтиран друг дисплей за управление на различни функции на автомобила.

Седанът е оборудван със система за ароматизиране на интериора (налични са три аромата), волан с две спици и панорамен покрив. Достъпна е и специална система Mood Curator, която отговаря за работата на премиум аудио системата Bang & Olufsen с 23 високоговорителя, функции за масаж на седалките, вътрешно осветление и електрически щори. Климатикът може да бъде управляван с помощта на специално дистанционно управление със сензорни бутони, а вместо традиционния предавателен лост на трансмисията е монтирана специална шайба.

Интериорът на G90 получава кожена и дървена тапицерия. На клиентите ще бъде предложена и опция, наречена Newspaper Crown и Newspaper Strip. В този случай за вътрешна декорация се използват облицовки, създадени от рециклирани материали (сред тях, например, отпадъчна хартия).

Новият G90 е оборудван с напълно управляемо шаси и адаптивно окачване, което автоматично регулира настройките в зависимост от пътните условия. Двигателната гама включва 3,5-литров T-GDi бензинов агрегат с мощност 380 к.с. Той работи в комбинация с осемстепенна автоматична трансмисия. Седанът може да бъде купен със задно или задвижване на всички колела. Информация за останалите двигатели все още няма.

Флагманският седан G90 разполага с нова триизмерна радиаторна решетка, двулентови фарове, прибиращи се дръжки на вратите и интегрирани светлини на задната врата с пълна широчина. Удължената версия на модела разполага с допълнителна хромирана облицовка на каросерията и специални 20-инчови джанти.

Вижте още

Новият Volkswagen ID.7 дебютира със светеща боя [Премиера]

Дни преди световната премиера на изложението за електроника в Лас Вегас Volkswagen реши да покаже …