.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Гигантът Foxconn разкрива два електромобила

Тайванският електронен гигант Foxconn разкри два нови електрически автомобила, подчертавайки намеренията на компанията да се превърне в „световен автомобилен производител“.

Foxconn, известен с устройства за договорно производство като Apple iPhone, разкри кросоувъра Model C и седана Model E, заедно с автобуса Model T на събитие на живо в понеделник. Двата автомобила са базирани на нововъведена платформа Hon Hai EV.

Model C, представен като „вътрешно оптимизиран електрически SUV с чисто електрическа природа“, е дълъг 4640 мм с междуосие 2860 мм и място за седмина пътници. Надяваме се, че моделът ще позволи лесна градска навигация, като същевременно дава приоритет на вътрешното пространство за багаж.

Model C се задвижва от електродвигател със 134 к.с., свързан с батерия с капацитет 58 кВтч, и се посочва , че ускорява от 0 до 96 км в час за 3,8 сек и предлага автономен пробег от 595 км.

Model E, проектиран от Pininfarina, е насочен към пазара на луксозни автомобили, с дизайн на задната седалка, който може да се използва като мобилен офис и усъвършенствана технология, включително разпознаване на лица и „интелигентни“ прозорци.

Model E се захранва от 96 кВт батерия с автономен пробег от 715 км. Той има два електродвигателя, 201 к.с., монтирани отпред и 536 к.с.отзад. Сумарната мощност се казва, че е около 750 к.с., което дава време за спринт от 0 до 96 км в час само 2,8 сек.

Foxconn също така обяви Model T, електрически автобус с пробег от 400 км и максимална скорост от 75 км/ч.

Компанията се надява, че нейният бизнес с електрически автомобили ще струва един трилион тайвански долара (25 млрд. паунда) след пет години.

Model C ще бъде пуснат под марката на тайванската автомобилна компания Yulon през 2023 г., докато през следващите години Model E може да се продава под друга, съществуваща марка.

Вижте още

Plasan Wilder е бронирана машина със средноразположен двигател

Израелската компания Plasan разкри новаторски лек брониран автомобил със средноразположен двигател и кабина в стил …