.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Горящ кораб с 4000 автомобила потъна в Атлантика

Товарният кораб Felicity Ace с 4000 нови автомобила на концерна Volkswagen на борда, който се запали в края на февруари 2022 г., потъна в Атлантическия океан близо до Азорските острови. Това съобщава Automotive News Europe.

Около 9 часа сутринта местно време, поради силна буря, корабът легнал на десен борд, наклонен на 45 градуса и потъва на около 400 км от Азорските острови. Към момента на мястото на катастрофата остават спасителни кораби, екипажите на които продължават да следят ситуацията.

За силния пожар на товарния кораб Felicity Ace, който се намира в Атлантическия океан близо до Азорските острови, стана известно на 16 февруари. Всички 22 членове на екипажа на кораба, плаващ под панамски флаг от Германия за САЩ, бяха евакуирани своевременно .

Около 4000 нови автомобила Volkswagen бяха на кораба, включително автомобили от премиум марки Lamborghini, Porsche, Bentley и Audi. Както беше съобщено по-рано, голяма част от автомобилите може би са  унищожени по време на пожара, който не стихва дълго време заради горящите акумулатори на електрически автомобили, които също са били на борда.

Общата стойност на потъналите автомобили се оценява на около 401 млн. долара По-рано немският автомобилен производител започна да уведомява клиентите си в САЩ за невъзможността да получат поръчания автомобил. Щетите ще бъдат покрити от застрахователни компании.

Вижте още

Plasan Wilder е бронирана машина със средноразположен двигател

Израелската компания Plasan разкри новаторски лек брониран автомобил със средноразположен двигател и кабина в стил …