.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Готов е първият състезателен Nissan Z Nismo, ще дебютира в „24 часа на Фуджи“

Броени дни преди старта на „24 часа на Фуджи“ от Nismo са готови със състезателната версия на Nissan Z. Тя ще направи официален дебют на 4 юни, когато стартира надпреварата за издръжливост на японската писта “Фуджи Спийдуей“.

Новият Nissan Z нямаше до този момент пистова хомологация. Но тя вече е факт, като две коли ще участват в клас ST-Q. Състезанието се води 2-ри кръг от японските серии „Super Taikyu“

Nismo все още не предоставя подробни технически данни за състезателния вариант. Аеродинамичните компоненти са доста дискретни, като предният капак получава отвори за въздух, задните калници са раздути, а задницата получава ненатрапчиво крило. Колата е екипирана с 8-лъчови олекотени джанти Rays, обути в сликове.

Спирачната система е Brembo, като Nismo-то получава и система за бързо пълнене с гориво. Сигурността на пилота е поверена на ролкейдж и седалки Sabelt.

Остава да видим каква доработка Nismo са направили на 3,0-литровия би-турбо V6 двигател. В стокова форма агрегатът развива 406 к.с. и 475 Нм. При уличната версия скоростната кутия е или автоматична трансмисия или 6-степенна ръчна. От 0 до 100 км/ч ускорява за по-малко от 5 секунди.

Тази състезателна версия може да послужи като основа за евентуални технически подобрения за Nissan Z. Възможно е скоро да видим шосейна версия на Nissan Z в духа на GT -R Nismo.

Вижте още

Plasan Wilder е бронирана машина със средноразположен двигател

Израелската компания Plasan разкри новаторски лек брониран автомобил със средноразположен двигател и кабина в стил …