.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Готвят забрана на внос на коли в Русия над 50 000 евро

Европейският съюз обмисля възможността за въвеждане на нови санкции срещу Русия, които предвиждат забрана за износ на автомобили на цена над 50 хил. евро за страната. Това съобщава Bloomberg, като се позовава на свои източници.

Новото ограничение за вноса на автомобили може да бъде въведено като част от четвъртия кръг от санкции срещу руската икономика. Според събеседниците на агенцията забраната ще засегне премиум марки автомобили, сред които Audi, BMW, Mercedes-Benz, Porsche и Ferrari.

Междувременно в момента всички споменати марки обявиха временно спиране на доставките на автомобили за Русия поради кризата на фона на войната в Украйна. Освен това Mercedes-Benz и BMW спряха производството на автомобили в Русия, които се произвеждаха в предприятието Mercedes-Benz Manufacturing Rus край Москва и Автотор в Калининград.

Освен това поради икономическата ситуация и недостига на компоненти, много големи масови марки също спряха местното производство на автомобили. По-специално спряно е производството на автомобили VW и Skoda в предприятията в Калужска област и Нижни Новгород.

Поради недостиг на компоненти е спряно производството на автомобили  в руските заводи на Toyota и Nissan, които имат монтажни обекти в Санкт Петербург.

Вижте още

Plasan Wilder е бронирана машина със средноразположен двигател

Израелската компания Plasan разкри новаторски лек брониран автомобил със средноразположен двигател и кабина в стил …