.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Grand Cherokee 4xe пристига в Европа

Представен в САЩ преди няколко месеца, хибридната версия на Grand Cherokee е обявена за европейския пазар и вече приемат отворени предварителни поръчки .

Поради това големият луксозен SUV на концерна пристига със своята 4xe версия с plug-in хибридно задвижване. Това е крайъгълен камък на новата стратегия на марката за активно намаляване на екологичното въздействие на неговиге автомобили.

Следователно автомобилът разполага с двулитров турбо двигател, развиващ 272 к.с., към който вече е добавен електрически мотор със 145 к.с. Марката обявява комбинирана мощност 380 к.с. при въртящ момент от 634 Нм. Показателите предполагат, че електромоторътне отдава пълната си мощност, когато работи съвместно с двигателя с вътрешно горене. Grand Cherokee 4xe има пробег от 51 км по цикъла WLTP само електрически режим. Тогава максималната му скорост ще бъде ограничена до 130 км. Батерията му се дозарежда за малко по-малко от три часа от контакт със 7,4 кВтч. Разбира се, могат да бъдат избрани няколко режима на работа: изцяло електрически, комбинирано управление или дори режим e-Save, който позволява на батерията да се зарежда по време на шофиране с помощта на двигателя с вътрешно горене.

Първоначално SUV-ът ще предлага много добре оборудвана версия Exclusive Launch Edition. Там ще открием новото пневматично окачване Quadra-Lift. Системата прави възможно автоматичното спускане на автомобила по магистралата, за да се подобри неговата аеродинамика. Доста луксозен, Grand Cherokee 4xe е и истински  офруодър. За тази цел той има набор от близки съотношения на автоматичната скоростна кутия и системата за контрол на сцеплението Select-Terrain, която предлага 5 режима: автоматичен, сняг, пясък/кал, скали и спорт.

Grand Cherokee 4xe Exclusive Launch Edition включва и всички най-нови свързани и мултимедийни технологии на марката. Инструментите му са под формата на 10-инчов екран, но той не е единственият, тъй като предлага два други: първият традиционно се намира в центъра на арматурното табло за управление на настройките на автомобила, но също и на навигационната и мултимедийната система. По този начин има аудио система с надпус McIntosh с обща мощност от 950 вата с 19 високоговорителя. Но изненадата е пред пътника, който има и 10,25-инчов екран, който ще му позволи да контролира определени функции.

Високотехнологичното оборудване не спира с това. Grand Cherokee 4xe Exclusive Launch Edition предлага ниво 2 автономно шофиране, дисплей на главата, цифрово огледало за обратно виждане, предупреждение за сблъсък с разпознаване на пешеходци и велосипедисти, камера за нощно виждане…

Тази версия притежава нови 21-инчови джанти с четири цвята в менюто: червено, черно, бяло, зелено и сиво с винаги черен покрив. Вътре откриваме орех и кожа Палермо на седалките и панелите на вратите. Предните седалки са електрически в 16 позиции и всички седалки на автомобила са с отопление и вентилация. Климатикът предлага 4 зони за регулиране за оптимален комфорт.

Вижте още

Новият Volkswagen ID.7 дебютира със светеща боя [Премиера]

Дни преди световната премиера на изложението за електроника в Лас Вегас Volkswagen реши да покаже …