.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Hennessey Mammoth 6×6 – чудовище със 7,0-литров V8 и 1200 к.с.

Новият RAM 1500 TRX е свиреп пикап със стоков 6,2-литров V8 двигател, същият, който дърпа Challenger SRT Hellcat. На снимката отдолу може да придобиете представа как изглежда тази машина, разполагаща със 711 к.с.

Но от Hennessey имат алергия към всичко мощно и заводско. И в този случай имат рецепта за тунинг с името Hennessey Mammoth 6×6. Това е поредният проект, в който тексасците превръщат щатски пикап в шестколесен звяр.

Припомняме с няколко снимки други две машини с шест колела:

Hennessey VelociRaptor [Ford F-150 Raptor] – прочетете за него тук

Hennessey Goliath 6×6 [Chevrolet Silverado]

Но да се върнем на Hennessey Mammoth 6×6. Тунерите на Джон Хенеси решават, че 6,2-литровият V8 двигател ще бъде слаб за техния проект. И на негово място присаждат 7,0-литров V8 от Mopar. Моторът е настроен да генерира 1000 к.с., но Hennessey винаги обичат да имат последната дума. И с достатъчно голям компресор в типично техен стил постигат 1200 к.с.

Все още всичко е проект, по който се работи. Но когато нещото от снимката най-горе види бял свят, ще бъде най-мощният пикап, доработван от Hennessey.

Основателят на компанията Джон Хенеси признава, че Mammoth 6×6 е луда идея, но именно за това го правят. Той допълни, че ще направят само три екземпляра, като това ще бъде освен най-мощния пикап, но и най-скъпият, който някога са правили.

Вижте още

Rolls-Royce Cullinan за оф-роуд разходки

В този свят има както се казва от пиле мляко. Надали на някого му трябва …