.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Херберт Дис остава шеф на Volkswagen Group

Съобщава се, че председателят на борда на Volkswagen Group Херберт Дис ще продължи да заема на тази позиция след дълги вътрешни дискусии относно бъдещето му в концерна.

Според Reuters, като се позовава на източник, близък до преговорите, спорът между Дис и профсъюзите, представляващи работниците на Volkswagen Group, е разрешен, осигурявайки позицията му като шеф на концерна.

Chief Executive Officer of the Volkswagen Passenger Cars brand

Очаква се обаче разместване на лидерските позиции, при което главният изпълнителен директор на марката Volkswagen Ралф Брандщатер ще се присъедини към управителния съвет на Volkswagen Group и ще поеме цялостния контрол върху марките за масовия пазар на концерна: Seat, Skoda и Volkswagen. Междувременно Дис ще се съсредоточи върху стратегията, според източник на Reuters.

Информациите за промените идват преди заседанието на надзорния съвет на Volkswagen Group в четвъртък (9 декември), на което се очаква шефовете да се споразумеят за петгодишен инвестиционен пакет.

Несигурността относно позицията на Дис възникна, след като той предизвика напрежение с представители на синдикатите, като намекна за значителни съкращения на работни места по време на преминаването към електрификация.

Volkswagen, подобно на други производители на автомобили, е принуден да взема трудни решения относно бъдещи инвестиции и работни места, за да остане водещ концерн по отношение електрификацията. Дис ясно изрази необходимостта от силна конкуренция, особено с  Tesla, която в скоро време ще открие завод в Германия и сега редовно оглавява класациите на най-продаваните автомобили с Model 3.

Вижте още

Plasan Wilder е бронирана машина със средноразположен двигател

Израелската компания Plasan разкри новаторски лек брониран автомобил със средноразположен двигател и кабина в стил …