.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Хибридният Ford Puma ST на Нюрбургринг

Ford изглежда ще тества хибридна версия на горещата си Puma ST на Нюрбургринг, което означава, че по-ефективна, но по-мощна опция за задвижване може да бъде в плановете на марката .

Автомобилът е забелязан с обозначение ST-Line, но има няколко дизайнерски характеристики, специално изработени за ST, включително уникалните му алуминиеви джанти, брони и червени спирачни апарати.

Жълтият стикер на задното стъкло показва хибриден елемент в задвижването. На калника няма клапа за зареждане, което изключва възможността за захранване с плъгин. Това означава, че моделът, подложен на тестове, е или с пълна хибридна, или с мека хибридна конфигурация. Последното е по-вероятно, като се има предвид, че Puma не се предлага с 2,0-литров двигател, общ за всички напълно хибридни модели на Ford.

Стандартната Puma в момента се продава с меко хибридизиран 1,0-литров трицилиндров Ecoboost, генериращ123 к.с., но Puma ST все още не се предлага с електрифицирано задвижване.

Моделът понастоящем предлага 197 к.с., така че преминаването към хибридно задвижване вероятно ще го изтласка над бариерата от 200 к.с., като същевременно постигне подобрени икономически показатели.

Серийният кросоувър вече е готов да получи хибридно задвижване с възможности от мотоспорта в съответствие с новите разпоредби на Световния рали шампионат през 2022 г., които ще споделят всички конкуриращи се автомобили, оборудвани с хибридни двигатели.

Новият WRC състезател, базиран на Puma, построен в партньорство с базираната компания в Камбрия за състезания и моторни спортове M-Sport, бе представен на тазгодишния фестивал на скоростта в Гудууд и се задвижва от 1,6-литров турбо двигател, свързан с електродвигател със 134 к.с., генерира много по-голяма мощност от пътната версия.

Вижте още

Plasan Wilder е бронирана машина със средноразположен двигател

Израелската компания Plasan разкри новаторски лек брониран автомобил със средноразположен двигател и кабина в стил …