.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Hispano Suiza достави първия Carmen Boulogne в САЩ

Само 19 екземпляра от Hispano Suiza Carmen ще бъдат произведени от скоро възродената испанска марка. Сред тях за първи път е доставен автомобил в Съединените щати. Hispano Suiza партнира директно с купувача, за да създаде уникален лилав цвят, който да съответства на едно от любимите му цветя.

Hispano Suiza пресечеАтлантическия океан. В Съединените щати възкръсналият  испански производител на луксозни автомобили през 2019 г. представи първия си електрически суперавтомобил Carmen. Изпълнението Boulogne е доставено на колекционера на автомобили Майкъл Фукс, който по този начин става първият собственик на модерната марка Hispano Suiza в страната на янките.

Именно по време на изданието на Конкурса за елегантност в Амелия Айлънд през 2022, Флорида, богатият американски предприемач стана собственик на автомобила с четири електромотора със задно предаване и мощност от близо 1130 к.с. Първият автомобил, доставен в Съединените щати, е специално персонализиран от дизайнерите на Hispano Suiza, чието седалище е в Барселона.

Автомобилът е боядисан в лилав цвят, наречен Ocean Song Rose, който е вдъхновен от едноименно цвете, което Майкъл Фукс особено обича. „Той го изпрати от Маями до нашия дизайнерски отдел, за да можем да възпроизведем същия цвят върху каросерията“, казва Hispano Suiza, който специално създаде този цвят за своя клиент.

За останалото, каросерията на Carmen Boulogne е изработена от въглеродни влакна. Радиаторната решетка на суперавтомобила е с гланцово черно покритие, а джантите му са от полирана алуминиева сплав. Интериорът е изпълнен от кожа в бял цвят birkigt White. Името на изданието Boulogne е избродирано на подглавниците.

Цената на Hispano Suiza Carmen е близо 1,5 млн. евро без данъци.

Вижте още

Plasan Wilder е бронирана машина със средноразположен двигател

Израелската компания Plasan разкри новаторски лек брониран автомобил със средноразположен двигател и кабина в стил …