.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Премиера: Honda Civic Type R Concept

В първите дни от октомври на салона в Париж Honda ще покаже вторият Civic Type R Concept, като този екземпляр е с ярко син екстериор със състезателни мотиви.

Honda Civic Type R

Паралелно с появата на новия концепт Honda разкри няколко подробности около бъдещия Civic Type R. Една от тях е, че това ще бъде най-бързата заводска кола с предно предаване на „Нюрбургринг Нордшлайфе“. В момента този рекорд се държи от Renault Megane RS 275 Trophy-R с време от 7 минути и 54,3 секунди.

Honda Civic Type R

Honda отказва да пусне официалните данни за новия турбиниран 2,0-литров i-VTEC, който ще задвижва следващото поколение Civic Type R, но потвърди, че мощността му ще бъде над 276 к.с. Така че може да очакваме нещо от рода на 300 к.с. Друга подробност е червената линия на оборотите, която ще започва от 7000 об/мин.

Honda Civic Type R

За щастие новият Type R ще бъде с 6-степенна ръчна скоростна кутия, с която японският хот хеч ще спринтира за около 5 секунди от 0-100 км/ч.

[nggallery id=263]

Вижте още

Alfa Romeo вади наследник на 8C Competizione

Alfa Romeo пусна тийзър, включващ детайл от нов модел, който трябва да се появи тази …