.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Honda обявява стратегия за електрификация

Honda представи първия си електрически SUV за китайския пазар заедно с три смели нови концептуални автомобила, които ще доведат до серийни модели в рамките на следващите пет години.

Японската компания има планове да пусне в Китай 10 електрически автомобила, които ще използват новата марка e:N Series през следващите пет години. Тя също така казва, че ще изнася редица от тези автомобили от Китай за продажба на други пазари.

Частта „e“ в името се позовава на марката e: Technology на компанията, докато „N“ означава „създаване на нова стойност за следващото поколение мобилност“.

Първите два модела e: N, e: NS1 и e: NP1 са родствени автомобили на базата на HR-V и ще се предлагат от китайските съвместни предприятия на Honda, Dongfeng Honda и GAC Honda. И двата автомобила трябва да бъдат пуснати в продажба през пролетта на 2022 г.

Honda казва, че моделите от e:N Series ще използват архитектура, „разработена само за електромобили – това е удължена версия на платформата Honda E – и ще предлагат„ спортно и вълнуващо изживяване на водача“.

E: NS1 и e: NP1 са разработки на e: Prototype SUV, който Honda показа на автомобилното изложение в Пекин през 2020 г. Серийните модели имат пет, а не три врати, а връзките към HR-V са по-изразени, въпреки затъмнената каросерия за електрическия автомобил.

Honda също така показва три концептуални модела e: N Coupé, e: N SUV и e: N GT, които планира да използва като основа за серийни автомобили през следващите пет години. Тези автомобили показват по-агресивен и смел стил само за електричество от e: NS1 и e: NP1.

Honda не разкриваникакви характеристики или технически подробности за двата нови серийни модела или трите концепта.

Новите електрически модели са потвърдени само за Китай, но компанията заявява, че „планира глобален износ на модели от e:N Series , разработени и произведени в Китай, за да доставят нова стойност на по-голям брой клиенти по целия свят“.

Вижте още

Plasan Wilder е бронирана машина със средноразположен двигател

Израелската компания Plasan разкри новаторски лек брониран автомобил със средноразположен двигател и кабина в стил …