.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Фейслифт за Hyundai Kona [Премиера]

През лятото на 2017 г. Hyundai добави нов модел в пренаселената в световен мащаб гама от кросоувъри. Кръсти го Kona и заложи много на него. Новакът получи и изцяло електрическа версия Kona. Днес, вече е ред на фейслифта на Hyundai Kona.

И ето го пред вас. Обновената Kona получава отвън доста промени, сред които нови брони отпред и отзад, нова решетка, нови предни и задни светлни, нови въздухоотвори…

При N-Line пакета, който може да бъде поръчан с всеки двигател, модификациите са по-значителни. Отворите за въздух са по-широки, арките на калниците са в цвета на купето, задният дифузьор е по-изразен, генерацията завършва с двоен накрайник, а джантите са 18-цолови.

Новият Hyundai Kona ще се предлага с 1,6-литров бензинов мотор, с какъвто по-рано тази година излезе Elantra. Тук, той генерира 198 к.с. и може да бъде комбиниран единствено със 7-степенна автоматична трансмисия с двоен съединител.

Hyundai допълва двигателната гама с 1,6-литров дизел и 1,0-литров бензинов мотор с 48-волтова хубридна система. Дизелът е с мощност от 136 к.с. и при него имате избор между 7-степенния автомат или 6-степенна механична кутия. Дизеловата Kona може да бъде екипирана и с AWD система за задвижване на четирите колела.

Най-малкият 1,0-литров бензинов мотор разполага със 120 к.с., като ще се предлага и без хибридна система.

Отвътре Hyundai променя таблото и централната конзола. Добавени са нови дисплеи, като зад волана виждаме 10,25-инчов екран, а със същия размер опционално може да бъде и дисплеят в средната част. Иначе базовият екран на инфо системата нараства от 7 на 8 инча.

Все още няма информация за по-спортната Kona N. Това, което знаем към момента е, че новите Kona и Kona N Line ще се появат в шоурумите в Европа в края на 2020 г. В началото на 2021 г. ще ги последва и Kona Hybrid.

Вижте още

Новият Volkswagen ID.7 дебютира със светеща боя [Премиера]

Дни преди световната премиера на изложението за електроника в Лас Вегас Volkswagen реши да покаже …