.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Hyundai представя концепта Seven в Лос Анжелис

На изложението в Лос Анжелис, което се провежда в моментав Калифорния, корейският производител Hyundai представя концепта  Seven. Автомобилът предвещава голям електрически кросоувър , очакван на пазара през 2024 г.

Концептът, който следва стъпките на Concept 45 (2019) и Concept Prophecy (2020), отваря нова глава за гамата Ioniq на Hyundai. Гама, чрез която производителят предлага модели с иновативен дизайн и технологии, даващи приоритет на ценностите на клиентите, а не на индустриалните стандарти.

Seven е разработен на основата на платформата E-GMP (Electric-Global Modular Platform). Той идва с каросерия с изчистени линии и умна аеродинамика. Тя е оцветена с „органична“ боя и излъчваща характерна светлина, вече позната от Ioniq 5. В автомобила се влиза през големи врати с противоположно отваряне.

Акцентът всъщност е поставен върху интериора на автомобила, който е предназначен да бъде просторен и удобен като всекидневна (благодарение на междуосието от 3,2 метра), включително по-специално големи въртящи се седалки. Интериорът с извити повърхности е изпълнен с много възобновяеми материали.

Под каросерията се помещава електрическо задвижване и архитектура от 800 волта. Така моделът може да ускори  от 0 до 100 км/ч само за 3,6 сек. Максималната скорост е 260 км/ч, а автономният пробег е близо 480 км. Батерията се зарежда до 80% само за 18 мин.

Новият член на семейството Ioniq може да се появи на пазара през 2024 г. под името Ioniq 7, като се има предвид, че може да побере до седем седящи места.

Вижте още

Новият Volkswagen ID.7 дебютира със светеща боя [Премиера]

Дни преди световната премиера на изложението за електроника в Лас Вегас Volkswagen реши да покаже …