.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Hyundai възражда името Aslan за нов премиум седан

Hyundai разработва нов флагмански седан, който може да възроди  името Aslan. Това съобщава южнокорейското издание TheKoreanCarBlog, като се позова на собствен източник.

Оригиналният модел Aslan, чието име означава „лъв“ на турски, бе в производство от 2014 до 2018 г. Автомобилът с дължина 4,96 м стана идеологически наследник на флагманския модел Dynasty, който слизаше конвейера от 1996 до 2005 г.

Моделът, който се предлагаше с V6 бензинови двигатели с мощност от 266 до 290 к.с., не беше достатъчно популярен и затова беше спрян от производство само четири години след дебюта си. Корейците планираха да продават най-малко 1,8 хил. автомобила на месец, но продажбите на модела никога не надвишаваха повече от 1000 бройки. на месец.

Новият Hyundai Aslan ще се позиционира в йерархията на южнокорейската марка на стъпка над модела Grandeur. С нето той ще споделя платформата с предно задвижване и, вероятно, двигателната гама.

По предварителни данни тя ще включва 2,5-литров бензинов двигател с мощност близо 200 к.с., както и 3,0- и 3,3-литров V6 агрегати с мощност съответно 235 к.с. и 290 к.с.

Моментът на появата на новия Hyundai Aslan все още не е известен. Очаква се новият флагмански седан да дебютира през 2023 г.

Вижте още

Plasan Wilder е бронирана машина със средноразположен двигател

Израелската компания Plasan разкри новаторски лек брониран автомобил със средноразположен двигател и кабина в стил …