.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Идва новото поколение Ford Mondeo 2022

Ford Mondeo се завръща в каталога на марката. Американският производител представи нов модел на своя седан, по-голям и по-модерен. Въпреки това, той трябва да бъде запазен за китайския пазар. Ето какво знаем за новия Ford Mondeo.

Вече е официално, Ford Mondeo ще има право на пето поколение. Но седанът със синия овал не трябва да се продава в нашите региони. Ford представи нов Mondeo в Шанхай, Китай в понеделник, 17 януари 2022 г., тъй като се очаква засега да бъде ограничено до китайския пазар. Във всеки случай, неговият дизайн включва няколко елемента, които вече са познати от Ford Evos, кросоувър, също предназначен а пазара на Поднебесната империя.

Новато версия на Mondeo наистина притежава всички отличителни белези на китайския дизайн на седан. Дълъг капак на двигателя, осмоъгълна радиаторна решетка, предна LED лента, уникален визуален подпис. Предната част е модернизирана, а профилът е с изравнени дръжки на вратите и силно изразени линии. Стъклените повърхности са хромирани.

Повече място отзад

Габаритите са променени нагоре, като дължината е увеличена с 6,3 см до 4,93 м, а широчината е увеличена с 2,3 см до 1,88 м. Тези по-щедри размери ще дадат възможност за повече пространство на пътниците в задната част на седана, като тази функция е особено търсена на китайския пазар. Задната част е-доста къса, има истински багажник. Интериорът не беше разкрит от Ford по време на първия контакт с обществеността.

Няма информация за двигателя

Ford също не дава информация за двигателя, с който е оборудван новият Mondeo. От изображения, публикувани от американския производител, можем да разпознаем емблема EcoBoost 245, което може да означава, че Mondeo ще се задвижва от 2,0 четирицилиндров бензинов двигател с 245 к.с., който вече е монтиран във Ford Edge . Използването на този агрегат  би било в съответствие с факта, че новият Mondeo е само за Китай, а китайската публика винаги обича мощните седани.

Марката от Диърборн  уточнява, че новото поколение на Mondeo ще бъде произвеждано в китайския завод в Чанган. Цената е неизвестна, но първите доставки за китайски клиенти трябва да се осъществят през 2022 г.

Вижте още

Новият Volkswagen ID.7 дебютира със светеща боя [Премиера]

Дни преди световната премиера на изложението за електроника в Лас Вегас Volkswagen реши да покаже …