.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Илия Царски разруши спокойствието на Боровец с Evo IX

Многократният рали шампион показа как се кара на тъмно през зимата с горивата на бензиностнации ЕКО

Снимки: Lap.bg / Свобода Чакравардая

Многократният рали шампион Илия Царски и бензиностанции ЕКО за втора поредна година зарадваха приятели и журналисти с афинитет към високите скорости в екстремни условия. В началото на 2016-та гостите успяха да се докоснат до предизвикателствата на карането върху сняг, а тази година пилотът и ЕКО България решиха да вдигнат летвата още по-високо с екстремен нощен зимен тест драйв.

Събитието се проведе в к.к. Боровец на затворена отсечка от републиканската пътна мрежа Боровец – Бели Искър, използвана традиционно за шейкдаун на рали България. Екипът на Илия Царски „Автоцар“ прекара няколко дни в подготовка на трасето и състезателния му рали автомобил Mitsubishi Lancer Evolution IX от група N, разполагащо с 315 конски сили. Автомобилът беше специално оборудван за събитието с тесни гуми с шипове и електроника за управление на диференциалите на сняг.

Преди да влязат в ролята на навигатори на шампиона гостите присъстваха на кратък инструктаж на тема: „Особености на нощното шофиране в зимни условия“. „Както много добре знаете, зимата е сезонът с най-много пътнотранспортни произшествия, заради суровите условия. Водачите трябва да се съобразяват с това и да не бъдат агресивни на пътя. Най-важно е да имат добри гуми, да влизат внимателно в завоите и да карат със съобразена скорост. Призовавам всички участници в движението да бъдат търпеливи и внимателни“, каза Царски.

След теоритичната част всички се отправиха към трасето, за да изпитат от първо лице тръпката на състезателното каране в мрак и сняг. Всеки от тях седна на мястото на навигатора и направи една обиколка с Царски.

Като специален гост към събитието се присъедини и европейският шампион по мотоциклетизъм Мартин Чой – вторият пилот от екипа на EKO Racing. Той и Царски са дългогодишни посланици на социално отговорните кампании за безопасно шофиране на ЕКО България. „Много се радвам, че благодарение на бензиностанции ЕКО аз и Илия имаме възможност да допринесем за повишаването на пътната безопасност в страната. Вярвам, че инициативите, които провеждаме дават отражение върху отношението на шофьорите към карането с непрекомерно висока скорост. Надявам се в бъдеще да имаме възможност да провеждаме повече подобни мероприятия“, сподели Чой.

Oще снимки:

Вижте още

Представят Rolls-Royce Boat Tail във Вила д’Есте

Изключителният Rolls-Royce Boat Tail бе представен този уикенд като част от Конкурса за елегантност във Вила д’Есте през …