.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Предпремиера: Infiniti QX30 Concept

На 3 март в Женева Infiniti ще покаже новия си концептуален кросоувър QX30. И ако хората го харесат съвсем скоро ще видим и сериен модел. А те ще го харесат…

Историята на Infiniti QX30 започва през 2013 г. на салона във Франкфурт, където бе показан Q30 хечбек, също под формата на прототип. Новият модел, който ще видим официално след няколко дни в Швейцария обаче е по-висок с 30 см.

И двата концепта са базирани върху платформата на Mercedes-Benz MFA, върху която стъпват новите A-класа и GLA. Премиум марката на Nissan планира да пусне двете коли по-късно тази година. Съответно те ще се предлагат с 4-цилиндрови бензинови и дизелови двигатели, както и предно или опционално 4х4 задвижване.

Както може да се очаква от един концепт, какъвто за сега е Infiniti QX30, той е с 21-цолови джанти и нископрофилни гуми. Компактният SUV получава още стъклен покрив, релси на покрива, карбонови компоненти и алуминиеви прагове.

След премиерата на Infiniti QX30 японската марка ще лансира серийните модели, които ще се сглобяват в завода на Nissan в Съндърланд.

Вижте още

Alfa Romeo вади наследник на 8C Competizione

Alfa Romeo пусна тийзър, включващ детайл от нов модел, който трябва да се появи тази …