.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Infiniti QX50 2019 [Премиера]

За японската марка изцяло новото Infiniti QX50 е „най-технологичния“ модел и в същото време, „най-неустомия“, създаван някога

Голямото автомобилно изложение в Лос Анджелис отвори врати и една от чаканите премиери е тази на изцяло новото Infiniti QX50 2019. Моделът на японската марка е описан от своя създател като „най-технологичното“ и „най-неустоимото“ Infiniti, създавано до този момент.

Новото поколение QX50 стъпва върху нова платформа, а под капака си има първия в света двигател с с променливо съотношение на компресията.

„Технологията, която позволява променливото съотношение на компресията е пробив в разработката на силови агрегати. Infiniti QX50, задвижван от нашия VC – Turbo, е първият автомобил в серийно производство, който предоставя на водачите двигател, трансформиращ се при нужда. Това задава нов стандарт за способностите на силовите агрегати“. Това са думите на Крисчън Меуниер, вицепрезидент на Infiniti Global Devision, за новия революционен мотор на компанията.

VC – Turbo е първият в света масово произвежван двигател с променящо се при нужда съотношение на компресията. Това е пробив в дизайна на двигатели с вътрешно горене. 2,0-литровият VC – Turbo мотор регулира съотношението на компресия за максимална мощност и ефикасност. Той комбинира мощността на 2,0-литров бензинов турбо двигател с въртящия момент и ефикасността на четирицилиндров дизелов двигател.

Многоточкова система постоянно увеличава или намалява обсега на буталата, за да регулира съотношението на компресията. Високото съотношение на компресията спомага за ефикасността, а ниското за повече мощност и въртящ момент. Двигателят VC – Turbo предлага всякакво съотношение на компресия вариращо между 8:1 (за високи динамични показатели) и 14:1 (за ефикасност), което повишава контрола на водача.

Двигателят предоставя мощност от 268 к.с. и 380 Нм. въртящ момент, най-добрата в класа си комбинация между четирицилиндрова мощност и въртящ момент. Моделите със задвижване на предните колела предлагат 35% повишение в ефективността при разхода на гориво в сравнение с предхождащия V6 бензинов QX50, а моделите със задвижване на четирите колела предлагат 30% повишение в ефективността.

Двигателят е оборудван с вариаторна скоростна кутия (CVT), за непрекъсната мощност. Многобройните й предавки перфектно си пасват със способността на двигателя да се трансформира.

Базово Infiniti QX50 излиза с предно предаване, докато опцията е за система за задвижване на четирите колела.

QX50 2019 получа новите ProPILOT технологии за асистенция при шофирането по ендолентови пътища. ProPILOT Assist технологиите на Infiniti предоставят асистенция, когато има нужда от такава.

Клиентите на Infiniti заявиха своето желание да останат ключов елемент от уравнението на шофирането, затова идеята на бранда за автономно шофиране спря да включва стъпката за напълно безпилотно шофиране, на което са се посветили други производители на автомобили.

В QX50, технологиите ProPILOT Assist помагат на водача да контролира ускорението, спирането и завиването при шофиране по еднолентови магистрални пътища.

Вижте още

Новият Volkswagen ID.7 дебютира със светеща боя [Премиера]

Дни преди световната премиера на изложението за електроника в Лас Вегас Volkswagen реши да покаже …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *