.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Infiniti спря доставките на автомобили за Русия

Infiniti реши временно да спре доставките на нови автомобили в Русия. За това съобщиха от пресслужбата на руското представителство на японската марка. Междувременно компанията подчертава, че в момента дилърите разполагат с достатъчно количество автомобили.

„Infiniti непрекъснато следи текущата ситуация и анализира въздействието и ефекта от санкциите върху бизнеса в Русия. Съответните служби проверяват цялата постъпваща информация, адаптират процесите и своевременно разрешават възникващи проблеми“, допълват от пресслужбата.

Според Комитета на автомобилните производители AEB, Infiniti продаде 262 автомобила в Русия през февруари тази година. Този факт е с 46% по-голям в сравнение със същия период на 2021 г.

Последната премиера на Infiniti в Русия е новият купе-кросоувър Infiniti QX55, който е наследник на известния модел FX. Автомобилът се предлага само с 2,0-литров бензинов турбо VC-Turbo с променлива степен на компресия. Мощността на агрегата е 249 к.с. и 380 Нм въртящ момент. Той работи в комбинация с вариатор и двойно предаване.

Вижте още

Plasan Wilder е бронирана машина със средноразположен двигател

Израелската компания Plasan разкри новаторски лек брониран автомобил със средноразположен двигател и кабина в стил …