.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Издебнаха електрическия Porsche Macan на тест

Разкриха електрическия Porsche Macan малко преди официалното му представяне, насрочено за 2022 г. Този път фотошпионите уловиха прототип на всъдехода, който е по време на пътни изпитания. А това изглежда не зарадва много екипите на Porsche.

Porsche не иска да бъде сниман тестовия прототип на новия електрически Macan. Изненадани от фотографите в средата на изпитателната фаза в Далечния север, екипите на немския производител направиха всичко, за да защитят всъдехода, чиито извивки са скрити под тежък камуфлаж. Изглежда обаче не се различава от прототипа, който Porsche показа чрез официални снимки през май 2021 г.

След като публиката успя да види официалния прототип, електрическият Macan няма радиаторна решетка. Линията на покрива изглежда по-ниска, което придава на SUV-а почти купе. На борда на всъдехода Porsche изглежда е премахнал традиционния скоростен лост, за който се изисква електрически мотор. На централната конзола се появява и шайба, априори за навигацията в информационно-развлекателната система, показана на екрана на централната конзола. Сензорният екран също е предназначен за управление на климатика.

Според информация от фотошпионите електрическият вариант на Porsche Macan ще бъде представен през 2022 г. Въз основа на общата за концерна Volkswagen платформа PPE, това ще бъде високоефективен  модел, с обозначение Turbo или Turbo S. Електрическият Macan ще има двойно предаване и може да развие мощност от близо 700 к.с. Потенциалният му автономен пробег остава неизвестен за момента.

Версията на Macan с двигател с вътрешно горене трябва да остане на пазара за момента, по време на преходен период, преди да отстъпи място на втория 100% електрически модел, предлаган на пазара от Porsche.

Вижте още

Plasan Wilder е бронирана машина със средноразположен двигател

Израелската компания Plasan разкри новаторски лек брониран автомобил със средноразположен двигател и кабина в стил …