.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Издебнаха Maserati GranTurismo E на зимни тестове

Електрическата версия на новото Maserati GranTurismo беше издебната от фотошпиони по време на тест на заснежена писта. Предполагаемо наречен GranTurismo E, той показва своите особености, преди да бъде официално представен през 2022 г.

Електрификацията на Maserati напредва. Италианският производител на премиум автомобили вече е част от концерна Stellantis и трябва да отговаря на изискванията по отношение на емисиите на замърсяване. Фотошпионите смятат, че един от следващите автомобили на марката ще се предлага в 100% електрическа версия. Според първите снимки, направени по време на тестовете, това е новото поколение на Maserati GranTurismo.

И във вариант GranCabriolet, електрическата версия на бъдещото купе GranTurismo бе изненадано по време на зимните тестове. Все още в състояние на прототип, автомобълт непременно е скрит под тежък камуфлаж, който все още не позволява да видим, че предните въздухозаборници са фалшиви. Накрайниците на изпускателната система са изчезнали от задната страна, противно на това, което ни дадоха да видим първите изображения, публикувани от Maserati през 2021 г. Новите шпионски снимки в крайна сметка показват аеродинамичните джанти, с които е оборудван автомобилът, както и нов люк за зареждане, разположен под лявата задна светлина.

За момента не е известна информация относно електрическото задвижване на италианското купе. Според вътрешни информатори версията с нулеви емисии, наречена GranTurismo E, ще бъде по-ексклузивна от тези, оборудвани с двигатели с вътрешно горене или хибридно задвижване. Въпреки поставянето на батериите в долната част на купето, моделът трябва да предлага достатъчно място за двама души и техния багаж, за да се настанят в салоно  на големите си габарити.

Електрическият Maserati GranTurismo ще бъде първият модел на компанията с тризъбеца, който използва електрическо задвижване. Той трябва да бъде представен през 2022 г., вероятно след Grecale.

Вижте още

Plasan Wilder е бронирана машина със средноразположен двигател

Израелската компания Plasan разкри новаторски лек брониран автомобил със средноразположен двигател и кабина в стил …