.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Jaguar XE SV Project 8 счупи рекорда на „Нюрбургринг“ за най-бърз седан [Видео]

Британската машина детронира Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio с 11 секунди по-добро време на „Нордшлайфе“

Новият седанов крал на „Нюрбургринг“ е Jaguar XE SV Project 8. Британският лимитиран модел бе забелязан на немската писта още преди няколко седмици. Но едва сега идва официално потвърждение, че екипът на Jaguar е имал мисията да атакува рекорда за най-бърз седан на Ринга, държан тогава от Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio.

Мисията вече е изпълнена и с време за обиколка на „Нюрбургринг Нордшлайфе“ от 7 минути и 21,23 секунди Jaguar XE SV Project 8 е най-бързият седан на дългото 20,8 км трасе. Това е с 11 секунди по-бързо от времето на Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio.

Тук говорим за заводски автомоболи, какъвто е XE SV Project 8. По-рано тази година Subaru мина 7-минутната бариера на „Зеления ад“, но със специално подготвен WRX STI, разполагащ с 600 к.с.

Извинението на Alfa Romeo вероятно ще бъде, че Jaguar XE SV Project 8 е далеч по-ексклузивен от Giulia Quadrifoglio, тъй като производството му е ограничено на 300 екземпляра. Но все пак рекорда си е рекорд и от Jaguar могат да са доволни.

Вижте още

Plasan Wilder е бронирана машина със средноразположен двигател

Израелската компания Plasan разкри новаторски лек брониран автомобил със средноразположен двигател и кабина в стил …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *