.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Този уикенд: Jap Fest Bulgaria 2015

Има няколко причини да пропуснете да отидете на работа в събота и да кажете на шефа си да го духа. Една от тях е Jap Fest Bulgaria 2015, който ще се проведе в пистовия център на България или казано иначе на калояновския „Дракон“.

В края на март загряхме с един един Jap Track Day, организиран от същия екип, който стои и зад далеч по-мащабния Jap Fest. Японският автомобилен фестивал се провежда за пета поредна година и тази година обещава да бъде доста силен.

Nissan Silvia S14

Ето я и програмата:

Събота:
9:00 Отваряне на пистата за посетители и начало на записването.
9:15 – 13:00 Свободно каране (сесии по 6 до 8 коли на пистата)
13:00 – 14:00 Подготвяне на трасето и участниците за дисциплина драг
14:00 – 17:00 Драг (след приключване на основните състезания, ако има време до 17:00 ще има и свободни стартове. Свободните стартове ще са само за записали се участници)
* Времеизмерване за драга няма да има.
17:00 Награждаване в дисциплина драг по класове

Неделя:
9:00 – 18:00 Тайм атак (сесии с по 5 коли едновременно на трасето, като ще се цели колите на пистата да са със сходно темпо)
Награждаване и закриване на феста за 2015 г.

Записването става само на място. Използването на каски и предпазни колани е задължително през цялото време. За да се вози пасажер в колата е необходимо да е попълнил необходимите документи. Пасажерите не плащат такса.

Достъп до територията на трасето – 5 лв. на човек.
Безплатен паркинг.

Такси за пилотите:
Свободно каране събота – 15 лв. на пилот
Драг – 10 лв. на пилот.
Тайм атак неделя – 30 лв. на пилот.

Един автомобил може да се управлява от няколко пилота, като всеки пилот заплаща самостоятелна такса участие. Ако един автомобил се управлява от няколко пилото, то само един от тях може да участва в класирането за награждаването или трябва да участват в различни класове. Пилотите не са освободени от входна такса за територията на трасето.

Класове:
Мини – автомобили с атмосферно пълнене до 1300 куб. см.
Клас А – автомобили с атмосферно пълнене до 1600 куб. см.
Клас B – автомобили с атмосферно пълнене до 2000 куб. см.
Клас C – автомобили с атмосферно пълнене над 2000 куб. см., както и всички останали автомобили с принудително пълнене и ванкелови мотори. Азота се причислява към принудително пълнене.

Разделението е по тези критерии. Ползването на сликове във всички класове и дисциплини е разрешено. Дрифтът не е разрешен, както на трасето, така и на територията на пистата.

В събота вечерта желаещите ще могат да останат да пренощуват на пистата без допълнително заплащане. Управата на писта е осигурила тоалетни и течаща вода за нощуващите.

Вижте още

Представят Rolls-Royce Boat Tail във Вила д’Есте

Изключителният Rolls-Royce Boat Tail бе представен този уикенд като част от Конкурса за елегантност във Вила д’Есте през …