.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Jeep Wrangler 4xe – хибриден офроудър с кабел за зареждане [Премиера]

Изпълнението на плана на Jeep за електрифициране на цялата гама продължава с премиерата на плъг-ин хибрида Jeep Wrangler 4xe. Той се присъединява към вече лансираните 4xe модели Renegade и Compass, които от това лято вече са налични в шоурумите в Европа.

Jeep Wrangler 4xe е с 2,0-литров бензинов турбо двигател, два електромотора и 400-волтова 17-киловатчасова литиево-йонна батерия. Плъг-ин хибридната система генерира общо максимална мощност 375 к.с. и 637 Нм максимален въртящ момент.

Режимите на каране при Jeep Wrangler 4xe са три: Hybrid, Electric и eSave. Първите два избора са ясни от самите си имена. При Hybrid режим системата първоначално използва батерията за задвижване, след което се стартира и двигателят с вътрешно горене. При Electric движението е само на ток, докато не се изтощи напълно капацитета на батерията. По каталог Wrangler 4xe може да измине до 40 км само на ток. При режим eSave шофирането е само на бензин, като зарядът на батерията се запазва.

Новият Jeep Wrangler 4xe ще се предлага в три нива на оборудване 4xe, Sahara 4xe и Rubicon 4xe. Базовата версия 4xe и по-добре оборудваната Sahara 4xe са с постоянно включена 4х4 система, като предната и задната оси са Dana 44. При тях има Selec-Trac управление на скоростите и диференциал с ограничено приплъзване Trac-Loc.

При Wrangler Rubicon 4xe клиентите получават Rock-Trac 4×4 система, електрически заключващи се Tru-Lock оси, електрически откачаща се стабилизираща щанга и още оф-роуд подобрения. Със стандартното си окачване хибридната версия на Rubicon може да гази във вода, дълбока 76 см (30 инча).

Jeep твърди, че хибридният Wrangler 4xe не е по-различен от останалите в гамата що се отнася за каране извън пътя. И ще предлага за него пълен набор от афтърмаркет компоненти. Като например 2,0-инчов лифт кит, усилени оф-роуд брони, оф-роуд прагове, оф-роуд джанти и още много аксесоари започващи с оф-роуд в името си.

Вижте още

Новият Volkswagen ID.7 дебютира със светеща боя [Премиера]

Дни преди световната премиера на изложението за електроника в Лас Вегас Volkswagen реши да покаже …