.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Йон Олсон продава 800-конното си Lamborghini Huracan

Шведският скиор е готов да го продаде с всичките доработки за 250 000 евро, което е на цената на стоков екземпляр от същата година

Професионалният фриистайл скиор Йон Олсон е решил да се раздели с една от колите си. Шведът, известен с емблематичните си екземпляри със ски багажници, иска 250 000 евро за това Lamborghini Huracan 2016.

Италианската суперкола е окончателно доработена едва през миналия октомври. Нейният 5,2-литров V10 получава компресор, генерирайки над 800 к.с. и 826 Нм въртяш момент. Според Йон Олсон неговият Huracan е най-бързият в Европа. Скиорът е похарчил за тази машина близо 350 000 евро, но е готов да я продаде със 100 бона по-малко.

Оправданието на Йон Олсон за продажбата на прясно завършеното Lambo e, че има нужда от четириместен автомобил. Ако си купи гейски кросоувър ще изтрием всички новини с него. Но надали ще направи подобна глупост.

Huracan-ът е екипиран с карбонови всмукателна и изпускателна системи от Akrapovic, които също оказват влияние върху динамиката.

Олсон монтира в Lambo-то окачване K&W и заменя стоковите карбон-керамични спирачки със стоманени. Вероятно това последно го прави, защото керамичните спирачки са ефективни, когато са загряти, а Олсон може и да не разполага с тази възможност при каране на кратки разстояния. Ако съдим и по навъртяния километраж от едва 3800 км, вероятно ще се окажем прави за спирачките.

Визуално колата е със зимен камуфлаж, който не изглежда никак зле. Може би без спонсорските лога и емблеми ще седи по-добре. За карбоновия багажник на покрива всеки сам си преценява…

Ако се поразровите в онлайн обявите за Huracan от 2016-та година, ще видите, че ги има на цени между 200 и 270 хил. евро. Така че допълнителните доработки по тази машина тук идват като бонус. В случай, че имате 250 000 евро, може да отидете в Монако, да пиете по бира с Олсон при някой нотариус и да вземете Lambo-то.

Вижте още

Продават първото Bugatti Type 55

Този екземпляр на Bugatti Type 55 е първият от 38-те сглобени изобщо и съвсем скоро …