.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }
Начало » Новини » Какво ново за следващите Porsche 911 GT и RS версии?

Какво ново за следващите Porsche 911 GT и RS версии?

Не минава и месец без господин Андреас Прюнингер да захрани медиите с нещо ново около бъдещите топ версии на 911, за които лично отговаря относно тяхното разработване. През март ни закова с новината, че няма да има Porsche 911 GT2 в това поколение на 991. И плакахме до месец април, когато Прюнигер ни успокои, че 911 GT2 RS все пак ще има. И да го чакаме съвсем официално през 2018 г. Днес, шефът на GT дивизията на Porsche разкри, че следващото поколение GT и RS модели ще бъдат по-леки, отколкото по-мощни.

„Не вярвам мощността на това чудовище да нараства още, още и още. По моя лична преценка около 500 к.с. са достатъчни, защото 700-800 к.с. изискват по-големи спирачки, по-кораво окачване, както и логично по-голямо тегло”, каза Андреас Прюнингер.

Той допълни, че фокусът в разработването е да се постигне специфично съотношение единица мощност на килограм, което е по-важно от опитването да бъдат генерирани допълнителни 50 к.с. при излизането на всяко едно ново поколение. Въпреки това човекът на Porsche обяви все пак, че следващото поколение топ версии ще бъдат по-мощни от своите предшественици, тъй като намаляването на мощта няма да се хареса на клиентите на марката.

Прюнигер коментира, че следващото 911 GT3 вероятно ще бъде с атмосферен двигател и ръчна скоростна кутия. Цитираме: „ Просто искаме да предложим и двете (ръчна и PDK трансмисии), така че всеки сам да избира”. 

Вижте още

VW Arteon R ще е с нов VR6 турбо и над 400 к.с. [Официално]

Ето ви Volkswagen, който може да да изчерви собствениците на Porsche Panamera Volkswagen ще разшири …