.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Kia разкрива концепта EV9 преди Лос Анжелис

Kia обещава да стане изцяло въглеродно неутрална автомобилна марка до 2045 г., което ще доведе до премахването на двигателите с вътрешно горене в Европа до 2035 г.

Южнокорейският производител представя своя нов проект за електрически кросоувър EV9 преди представянето му на изложението в Лос Анжелис следващата седмица. Планира изцяло да преразгледа моделната си гама и производствените процеси с оглед да предлага решения за устойчива мобилност.

Представят EV9 като важен крайъгълен камък в стратегията за устойчивост на Kia. С дизайн, вдъхновен от природата и различни рециклирани материали, използвани в конструкцията му, той въплъщава визията на Kia за SUV сегмента.

До 2045 г. производството на въглерод на Kia ще бъде с 97% по-малко, отколкото през 2019 г., благодарение на редица мерки, които ще приложи в своите операции за доставки, логистика, производство и използване на превозни средства, за да компенсира емисиите.

Но едно от най-значимите обещания на Kia като част от тази стратегия е да постигне пълна електрификация на големите пазари до 2040 г.. Неговото семейство на серийни електромобили в момента включва EV6, а скоро ще включва и серийната версия на EV9.

Kia ще работи с доставчици за намаляване на въздействието върху околната среда на компонентите, които използва в производството на автомобили. Планира да въведе нова система за мониторинг на въглеродните емисии за партньорските компании до 2022 г. и ще предостави решения в области, където емисиите могат да бъдат намалени.

Вижте още

Plasan Wilder е бронирана машина със средноразположен двигател

Израелската компания Plasan разкри новаторски лек брониран автомобил със средноразположен двигател и кабина в стил …